Nagy port kavart a Budapest Honvédnál a mostanra már elbocsájtott Erik van der Meer vezetőedző nyilatkozata, amelyben több érdekes állítással kritizálta a kispestiek tulajdonosát, George F. Hemingwayt, a klubnál lévő körülményeket, valamint a korábbi mester, Marco Rossi játékstílusát. A történtek után a kispesti vezetők leellenőrizték a szóban forgó interjút, és akkor minden kétség eloszlott.

Kétféle lehetőség van: valaki pillanatnyi gyengeelméjűség miatt nyilatkozik így, tehát elment az esze vagy pedig természetileg ilyen ember, ebben az esetben pillanatnyi eszmezavarban volt, akkor azért nem kell elküldeni, mert a bűnügyi hatóságok, a bíróságok is figyelembe veszik, ha valaki nem volt magánál. Ha nem ez volt, akkor idiótának kell lenni ahhoz, hogy valaki a klubját, az országot, ahol van, a stadiont, különösen a tulajdonost negatív kommenttel illesse – jelentette ki a DIGI Sport Reggeli Start műsorában George F. Hemingway, aki tiszta vizet öntött a pohárba és elmondta, hogy a magyar és a külföldi edzőnek egységes fizetést kínál.

Nem gondolom, hogy a mi edzőink és játékosaink fizetése feltétlenéül beszédtéma legyen. Nálunk az 5000 euró mágikus határ. Ettől többet nem fizetnénk a legjobb játékosnak sem. Mi nem ajánlunk kevesebbet a magyar vezetőedzőnek.

Noha Supka Attila visszatérhetett a klubhoz, felmerült esetlegesen Marco Rossi visszatérése is. Az olasz szakember reaktiválást határozottan cáfolta a tulajdonos. Mi több, meglepően őszintén elmondta, hogy miért nem marasztalták a Honvédnál.

Kizártnak tartom, hogy visszatérjen. Jó munkát végzett a Honvédnál. Jó véleménnyel voltam az edzői képességéről. Ahogy elment a több pénzért, az nem volt gusztusos. A dolgokat helyén kell kezelni, nincs bajom azzal, ha az edzők, a játékosok elmennek több pénzért valahova, az élet ilyen. Februárban az ügyvezető igazgató behívta és azt mondta neki, hogy Marco szeretnék hosszabbítani egy évet, gyere, írj alá. Marco megsértődött, mert nem hosszabbítani akart, hanem több pénzt akart valószínűleg. Miután ezt mondta nekem az ügyvezető igazgató, hogy sértődöttnek látszik, én nem szóltam hozzá egy hónapig. Márciusban behívattam, Marco szeretnék veled hosszabbítani, beszéljünk erről-arról. Marco teljesen elzárkózott attól. Hisztizett, hogy nem akar itt maradni ezért meg azért. Ez nekem nem tetszett. Mondtam neki, hogy oké Marco, mielőtt egy új edzőt felveszünk, még egyszer beszélek veled.

Amikor befejeztük az interjúkat az edzőkkel – ez május elején lehetett – behívtam még egyszer, Marco mi szeretnénk, hogy te itt maradj, mint edző. Szeretnénk hosszabbítani veled, mi kell ehhez, mondd el nekem. ’Nem, én semmiképp nem akarok itt maradni.’ Jó rendben van, és ezzel befejeztük. Aztán elment egy szlovák faluba edzőnek. A jó isten áldja meg, isten vele, csak a pénzért, semmi másért. Nem is Dunaszerdahelyen lakik, hanem Pozsonyban. Miért nem lakik Dunaszerdahelyen? Ha olyan izgalmas hely, akkor ott lakna.