Tragikus hírről számolt be kedd délelőtt a szerbiai mozzartsport.com:

49. életévében korában elhunyt a szerb első osztályban szereplő Topolya vezetőedzője, Szabó Zoltán.

A szerb-magyar kettős állampolgárságú szakember játékosként megfordult a Zalaegerszegi TE FC-ben is, míg edzői pályafutása elején Tomiszlav Szivics mellett dolgozott a Kecskeméti TE csapatánál asszisztensedzőként. Szabó vezetésével a Topolya megnyerte a 2018/19-es szerb másodosztályú bajnokságot, az első élvonalbeli idényében pedig a vajdasági együttes nagy bravúrt bemutatva a negyedik helyen végzett, ezzel pedig kiharcolta az Európa Liga-selejtezős indulást.

A tragikus hírt megerősítette a vajdasági együttes hivatalos Facebook-oldala is.

Neshvatljivo… Počivaj u miru, šefe…

Felfoghatatlan… Nyugodj békében, mester…

#fktsc #szabózoltán

Posted by FK TSC on Tuesday, 15 December 2020

Szabó Zoltán a testvére volt Szabó Tibornak, aki a 2000/01-es bajnokságban tagja volt a Ferencváros bajnokcsapatának, valamint Magyar Kupát nyert a Honvéddal a 2006/07-es kiírásban.

Korábbi sajtóhírek szerint Szabó Zoltán fél évvel ezelőtt, Giuseppe Sannino távozását követően a Budapest Honvédnál is jelölt volt a vezetőedzői pozícióra, sőt, a topolyai klub tulajdonosa, Zsemberi János a keddi halálhírt követően az nso.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a tréner most is közel állt a kispesti munkához.

– Vasárnap még ő vezette a tréninget, és tegnap is beszéltünk, hiszen közel állt a megállapodáshoz a Honvéddal, ahol vezetőedző lett volna… – mondta Zsemberi.

A mozzartsport.com egyelőre nem közölt bővebb információkat a haláleset körülményeiről, a Nova.rs portál viszont úgy tudja, hogy a vezetőedző szívinfarktus következtében hunyt el.

Végső búcsú: Eltemették a Topolya vezetőedzőjét – fotók