A török élvonalban újoncként a 9. helyen telelő Gaziantepspor csapata ellen kezdte meg a felkészülést a Törökországban edzőtáborozó Budapest Honvéd csapata. A találkozót a Paks csapatával a környéken készülő Böde Dániel a helyszínen tekintette meg.

Az első tíz percben a Gaziantep birtokolta többet a labdát, de helyzet egyik gárda előtt sem adódott – derült ki a honvedfc.hu tudósításából. Az első komoly lehetőséget a “hazai” együttes dolgozta ki: a 21. percben a Honvéd térfelének közepéről végezhetett el szabadrúgást a Gaziantep, a felívelt labdát előbb Aliji, majd Kamber fejelte tovább, Junior lövése pedig Batikról vágódott le. A 32. percben már a magyar csapat is veszélyeztetni tudott: Lanzafame bal oldalról elvégzett szabadrúgása a hosszú sarok felé szállt, ahol éppen a felugró és a kezeit felemelő Güvenc kesztyűi között landolt.

Az 58. percben a korábban a Chelsea-nél is megforduló Djilobodji tört be a tizenhatoson belülre, éles szögből lövését azonban Lovric blokkolta. Két percre rá ismét a Honvéd előtt adódott gólszerzési lehetőség: Kamber hatalmas bedobását kifejelték a védők, Banó-Szabó egyből visszaemelte a labdát, amelyet Lanzafame vett le, majd kapura fordult, nyolc méterről lőtt, de Güvenc védett. A mérkőzést végül egy kései tizenegyes döntötte el: egy jobb oldalról elvégezett szabadrúgás után Toscához került a labda, László érkezett nagy lendülettel, a játékvezető által megítélt büntetőt Kayode végezte el, és a balra vetődő Megyeri mellett a jobb alsó sarokba helyezte a labdát.

Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, az eredménnyel viszont kicsit sem, noha csak a hajrában kapott tizenegyesgóllal veszítettünk – értékelt Giuseppe Sannino vezetőedző a klubhonlapon. – Sok fiatal lépett pályára, ami hasznos volt nekik és nekünk is, fontos volt, hogy lehetőséget kapjanak, hogy tapasztalatot szerezzenek. Örülök, hogy végig koncentráltan játszottunk, nagy odafigyeléssel futballoztunk, szervezetten védekeztünk, a labdaszerzéseket követően pedig igyekeztünk azt játszani, amit az edzéseken gyakoroltunk. Ne felejtsük el, ez a meccs még csak az első lépés volt a Fehérvár elleni bajnoki felé, vár még ránk két találkozó, ami szintén nagyban segítheti a felkészülésünket.

Összefoglaló

A téli felkészülés első mérkőzése

A Gaziantep elleni vívta a téli felkészülés első mérkőzését a Budapest Honvéd, ahol csapatunk egyenrangú riválisa volt a török együttesnek, s csak a hajrában kapott góllal szenvedett vereséget, most pedig megmutatjuk a találkozóról készült videós összeállításunkat!Csak a Kispest! 🔴⚫️

Közzétette: Budapest Honvéd FC – 2020. január 12., vasárnap

Gaziantepspor – Budapest Honvéd FC 1-0 (Kayode 88. – tizenegyesből)

Honvéd: Tujvel (Berla, a szünetben, Megyeri, 77.) – King (Uzoma, a szünetben), Batik (Kálnoki-Kis, a szünetben), Kamber, Niba (Lovric, a szünetben), Kukoc (Szendrei, 59.) – Banó-Szabó (Buna, 65.), Kesztyűs (Török, 82.), Aliji (Irimiás, 77.) – Lanzafame (László, 72.), Moutari (Cipf, 59.)