Az Újpest az első szerdai edzőmeccsén a Budapest Honvéd ellen lépett pályára a kispesti akadémia utánpótlásközpontjában. A lila-fehérek vezetőedzője, Michael Oenning a dupla fellépés miatt három cserét nevezett erre a találkozóra, de csak Stieber kapott lehetőséget a kispadról.

Nem kellett sokat várni az első találatra, a 8. percben Traoré bal oldali beadását Balogh lőtte a hálóba, de hét perccel később máris jött az egyenlítés tizenegyesből, miután Hidi lerántotta a 16-oson belül Beridzét – a büntetőt Perosevic a bal oldalra vetődő Tujvel mellett a jobb alsó sarokba lőtte, 1–1.

Még a szünet előtt a fordítás is összejött az Újpestnek, a 32. minutumban Perosevic vezette rá a labdát Lovricra, ütköztek, a labda pedig Simon Krisztián elé került, aki lesgyanús helyzetből, a jobbösszekötő helyéről a jobb alsó sarokba lőtt – írja a honvedfc.hu.

A második játékrészben a sort cserélő Honvéd előtt adódott az első helyzet, amikor is Lukács bedobása után Bőle tört be a tizenhatoson belülre, átemelte védőjét, de végül szögletre mentettek az újpestiek. A 64. percben Perosevic került ziccerbe, de Kamber szerelni tudta az újpesti támadót.

Tíz perccel ezt követően egyenlített a Honvéd: Bőle–Lukács összjáték után a jobbösszekötő helyén száguldó Lukács Dániel a kifutó Banai mellett a jobb alsó sarokba lőtt, 2–2. Öt perccel később pedig a kispestiek számára is összejött a fordítás, ezúttal Kamber 50 méteres indítása után Lukács passzolt középre, Bőle elől Koutroumpis mentett szögletre – Aliji sarokrúgását pedig a hosszú oldalon üresen érkező Bőle fejelte a hálóba, 3–2.

Felkészülés, Budapest, Honvéd-MFA utánpótlásközpont

Budapest Honvéd-Újpest FC 3-2 (Balogh N. 8., Lukács D. 74., Bőle 79., ill. Beridze 15. – 11-esből, Simon K. 32.)

Honvéd., 1. félidő: Tujvel – Szendrei, Batik, Lovric, Craciun, Tamás K. – Gazdag, Hidi, Zsótér – Traoré (Bőle, 43.), Balogh N.
2. félidő: Tujvel (Berla, 76.) – Lukács, Csörgő, Kamber, Uzoma, Aliji – Nagy G. (Sani, 76.), Bocskay, Kesztyűs – Kocsis D. (László D., 70.), Bőle

Újpest: Banai – Ristevski, Simon K., Koutroumpis, Beridze (Stieber Z., a szünetben), Antonov, Mitrovic, Onovo, Pauljevic , Szakály P., Perosevic