Szerdán már a csütörtöki Európa Liga-selejtező helyszínén edzett és tartott sajtótájékoztatót a Budapest Honvéd, illetve a Zalgiris Vilnius. Mivel a litvánok nem éltek a lehetőséggel, így a kispestiek gyakoroltak a mérkőzés kezdési időpontjában, az edzés során pedig megismerkedhettek a játékosok a vadonatúj Illovszky Rudolf Stadionnal – írja a honvedfc.hu.

„Itthon és Ausztriában is keményen dolgoztunk a felkészülés alatt, az elmúlt időszakban nemcsak a nemzetközi kupára, hanem az egész szezonra – mondta a szerda esti tréninget megelőző sajtótájékoztatón Giuseppe Sannino vezetőedző. – Persze ennyi idő természetesen nem elég arra, hogy a játékosok mindent elsajátítsanak,

azonban ki kell emelnem, hogy a mentalitásukra egy rossz szavam se lehet.

Összetartó közösséget alkotnak a srácok, és olyan együttest akarok látni a pályán, amely az utolsó pillanatig küzd majd. Tudjuk, mit kell tenni a Zalgiris ellen, készen állunk a párharcra.”

A vezetőedző mellett Gazdag Dániel vett részt a sajtótájékoztatón, aki szintén a csapategységet emelte ki. A középpályás hangsúlyozta, nem becsülhetik le a Vilniust, már hazai pályán is szeretnének jó eredményt elérni, de tisztában van vele, hogy a továbbjutás majd idegenben dől el. Gazdag és Sannino is kiemelte, nagy szükség lesz a szurkolókra, s örömteli, hogy a Honvédnál mindig számíthatunk a drukkerekre.

„Mindkét csapatnak ötven-ötven százalék esélyt adok a továbbjutásra – mondta Marek Zub, a a Zalgiris mestere. – A Honvédnak új vezetőedzője van, ami nehezítette a rivális feltérképezését, de természetesen úgy lépünk pályára, hogy van tervünk a mérkőzésre.”

A Honvéd EL-ellenfelének edzője: “Megfertőződtem a magyar edzők vírusával”