A horvát élcsapat, a Hajduk Split ellen játszotta a harmadik, egyben utolsó törökországi felkészülési mérkőzését a Budapest Honvéd, amely elszenvedte legnagyobb téli vereségét az erős ellenféllel szemben.

A jóval lendületesebben és veszélyesebben futballozó horvátok már az első félórában tetemesnek mondható, kétgólos előnyre tettek szert, majd az utolsó 20 percben kiütésessé tették sikerüket.

A kispestieknél a második játékrészben lehetőséget kapott a légióskodásából a napokban visszatérő Hidi Patrik is. Giuseppe Sannino együttese – az eltiltott szakvezető nélkül – a jövő heti, első “tavaszi” NB I-es fordulóban a MOL Fehérvár FC vendége lesz majd.

Hajduk Split – Budapest Honvéd 5-0 (Krekovic 13., Juric 31., Edouk 71., Caktas 78., 89.)

Honvéd: Tujvel – King (Kukoc, 52.), Batik (Kálnoki-Kis, 59.), Kamber, Lovric (Niba, 59.), Uzoma – Banó-Szabó (Hidi, 39.), Kesztyűs (Török, 85.), Aliji (László, 71.) – Lanzafame (Irimiás, 77.), Moutari (Cipf, 63.)

A mérkőzés teljes egészében megtekinthető:

A Paksra sem várt könnyű feladat harmadik és ugyancsak utolsó edzőmeccsén, hiszen az Ahmat Groznyij együttese az orosz élvonalban szerepel és a 12. helyen telel, kerete értékét pedig közel 40 millió euróra becsülik.

A tolnaiak Ismael és Roshi góljának köszönhetően kétgólos hátrányt szedtek össze az első játékrészben, Böde büntetője pedig végül a szépítést jelentette a hajrában.  A Paks a listavezető Ferencváros otthonában kezdi majd meg a bajnoki szezon második felét.

Paksi FC – Ahmat Groznyij 1-2 (Böde 81. – 11-esből, ill. Ismael 30., Roshi 41.)

Paks: Rácz – Kulcsár, Lenzsér, Kelemen, Poór, Szabó – Windecker, Kecskés, Bertus – Böde, Szendrei

Cserék: Holczer, Bor, Osváth, Balogh, Báló

Az NB I sereghajtója osztrák élvonalbeli csapatot vert meg