A szombati Zenit elleni 3-0-s vereség után hétfőn a korábban Bernd Storck volt szövetségi kapitányt is foglalkoztató Royal Mouscron ellen lépett pályára a Budapest Honvéd. A találkozót kisebb sérülése miatt kihagyta Horváth András, míg Ivan Lovric és David N’Gog betegség miatt hiányzott – derült ki a honvedfc.hu tudósításából.

Az első akció Gazdag indítása után született: a középpályás emelte be a labdát a védők mögé, Cipf elől azonban mentett a kifutó Vasic kapus. A 18. percben Dione középre lőtt labdájára érkezett Allagiu, a jobb alsó sarokba tartó lövését azonban Nagy Gergő a kapufa segítségével hárította.

Az első játékrész második fele viszonylag kevés akcióval telt el, a Mouscron birtokolta többet a labdát, a Honvéd azonban fegyelmezetten védekezett, így nagyobb helyzet alig akadt eddig a rivális előtt.

A szünet után Kukoc végzett el szabadrúgást 30 méterről, erős, lapos lövése a sorfalról vágódott szögletre. A sarokrúgást szintén Kukoc végezte el, Cipf fejese pedig az egyik védő kezére pattant – tizenegyes ítélt a játékvezető, amit a 48. percben Gazdag Dániel értékesített: a balra vetődő kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtte a labdát (1-0). Nem sokkal később egyenlített a Mouscron: az 54. percben 25 méterről végezhetett el szabadrúgást a belga csapat, amit a csereként beállt Anonov a sorfal felett a kapu jobb oldalába tekert (1-1).

A 78. percben egy bal oldali beadást követően Batik, a másik oldalról érkező ívelést követően pedig Uzoma mentett fejjel, az ellentámadásból pedig Gazdag próbálta átemelni a kapust, aki ujjheggyel tolta szögletre a labdát. A 85. percben is a magyar csapat került helyzetbe: Banó-Szabó végezte el a Lukács buktatásáért megítélt szabadrúgást, a hosszú oldalra ívelt labdájára Kamber érkezett, de Butez hárította a fejest.

Royal Mousrcon – Budapest Honvéd FC 1–1 (Gazdag 48. – tizengyesből ill. Antonov 54.)

Budapest Honvéd: Lefkovits (Berla, 87.) – Batik, Kamber, Kálnoki-Kis – Kovács N. (Belometti, 75.), Nagy G. (Heffler, 65.), Gazdag (Herjeczki, 82.), Hegedűs (Banó-Szabó, 51.), Kukoc (Uzoma, 61.) – Cipf (Lukács, 55.), Moutari (Májer, a szünetben)