Az MTK a Budapest Honvéd csapatát fogadta az NB I 24. fordulójának szombati zárómérkőzésén.

I. félidő

A mérkőzés 11. percében Stieber próbálkozott mintegy 20 méterre a kaputól, ballábas lövése nem sokkal ment kapu fölé.

Néhány perccel később Kovácsréti adott egy pontos keresztlabdát a jobb oldalon érkező Stieber elé, aki kapásból a kapura lőtt, próbálkozását Szappanos nagy bravúrral védeni tudta.

A 33. percben Mezei ívelt fel a félpályáról egy szabadrúgást, amit Lovric a saját kapuja felé csúsztatott, Szappanosnak ujjheggyel hozzá kellett érnie, hogy ne legyen öngól.

Két perccel később emberelőnybe kerültek a hazaiak, miután Petkovic szabálytalankodott Kovácsrétivel szemben, ezzel begyűjtötte második sárgáját.

II. félidő

A második játékrész is hazai helyzettel indult. Kata lőtt kapura egy szöglet után kifejelt labdát, kísérlete nem sokkal ment el a bal kapufa mellett.

A 77. percben egy szöglet utáni lepattanó labda Grozav elé került, aki a bal alsóba passzolt. A partjelző először lest jelzett, mert – meglátása szerint – egy MTK játékos lesen állva akadályozta Szappanost. Pár perc videózás után azonban a játékvezető érvényesnek ítélte a találatot, 1-0.

A 93. percben aztán kitámadott a Honvéd, így az MTK – egy labdaszerzés után – kontrát vezethetett. Az akció végén Grozav tálalt az üresen érkező Miovski elé, aki ballal a jobb alsót célozta meg, de Szappanos óriási bravúrral védett.

Érdekesség, hogy a két csapat őszi találkozóját ugyancsak Grozav döntötte el az Új Hidegkuti Nándor stadionban. Győzelmének köszönhetően az MTK megközelítette riválisait, míg a Honvéd továbbra is nyolcadik. A két csapat mindössze négy pont különbségre van egymástól.

NB I 24. forduló

MTK-Honvéd 1-0 (Grozav, 75.)

Kiállítva: Petkovic, 35.

MTK: Mijatovic – Várkonyi, Szépe, Nagy Zs., Sluka – Kata, Mezei (Ramadani, 77.), Szakály (Miovski, 68.) – Kovácsréti (Grozav, 68.), Futács (Palincsár, 85.), Stieber (Vancsa, 68.)

(cserék: Somodi, Rajkovic, Spirovski, Ramadani, Grozav, Miovski, Vancsa, Herrera, Palincsár, Miknyóczki, Kovács)

Honvéd: Szappanos – Petkovic, Lovric, Batik, Doka – Petrusenko, Hidi (Kadiri, 83.), Nagy D. (Gale, 83.) – Zsótér (Drazic, 62.), Machach (Baráth, a szünetben), Lukic (Traoré, 62.)

(cserék: Tujvel, Dúzs, Bardea, Drazic, Bőle, Jonsson, Traoré, Gale, Pantelic, Baráth, Nagy G., Kadiri)