Az olasz edzők nemzetközi sikereiről írt cikket az International Business Times olasz nyelvű kiadása, kiemelve, hogy olyan szakembereket sikerült exportálniuk szerte Európába, akik csapataikkal meghatározó szerepet töltenek be a bajnokságban, a Premier League-től a Bundesligán át egészen a magyar NB I-ig.

Az „olasz csoda” mottóval ellátott írásban természetesen hosszasan méltatják Antonio Conte és a Chelsea menetelését, miután a londoniak 24 fordulót követően 9 pontos előnnyel vezetnek Angliában, köszönhetően az olasz tréner szinte tökélyre fejlesztett 3-4-3-as taktikájának is.

 

Kijut a dicséret természetesen Carlo Ancelottinak, a Bayern München szakvezetőjének is, aki Pep Guardiola nehéz örökségét átvéve is sikeresen vezeti a bajorokat, és a meglepetéscsapatot, az RB Leipziget leszámítva már mindenki más leszakított magáról a Bundesligában, a nagy rivális Dortmund előtt például 12 pontos előnyre tett már szert. A lap kiemeli a játékosként kétszeres, edzőként pedig háromszoros BEK-, illetve BL-győztes szakember taktikai sokoldalúságát, amit a német bajnokságban is bizonyít.

A lista harmadik szereplője az orosz Szpartak Moszkvával a bajnokság élén álló Massimo Carrera, aki csapata látványos és eredményes játékával máris a fővárosi szurkolók kedvence, ráadásul esélyesebb riválisokat (Zenit, CSZKA) tudhat maga mögött öt, illetve nyolc ponttal.

Ugyanígy senki nem számított Marco Rossi és a Budapest Honvéd menetelésére a magyar NB I-ben – teszi hozzá a lap. A játékosként hazájában, Németországban és Brazíliában is megfordult, második kispesti időszakában regnáló tréner a cikk megfogalmazása szerint az egyik legesélytelenebb budapesti csapatként vezette az ősszel a dobogó második fokára a piros-feketéket, olyan híresebb és tehetősebb riválist megelőzve, mint a Ferencváros, de a listavezető Videoton is csak jobb gólkülönbséggel előzi meg a Rossi-csapatot.

Megjegyzik, hogy Rossi – ragaszkodva a gyökereihez – egy olasz csatárral, Davide Lanzafaméval volt rendkívül sikeres az idény első felében, és a Honvéd a helyi „olasz csodacsináló” vezetésével borította eddig a papírformát.

Rossi a Fradi-pályán is borítja a papírformát? – komoly pénzt fizet a Honvéd sikere!