Az olasz Tuttomercatoweb információi szerint a magyar bajnoki címvédő Budapest Honvéd gárdája Olaszországból igazolhat csatárt. A portál úgy tudja, hogy a kispestiek célpontja az a Mamadou Tounkara, akire nem tart már igényt klubja, a Lazio.

A 21 éves, szenegáli származású, de spanyol állampolgárságú támadó a Barcelonánál nevelkedett 2009 és 2012 között, és akkori szerződésében a 3 millió eurós kivásárlási ár szerepelt a katalánoknál, ami egy, a tinédzserévei közepén járó labdarúgó esetében komoly összegnek számít.

Sorozatos sérülései miatt azonban a Barca nem tartott rá igényt, így került 2012 nyarán a Lazióhoz. A remek felépítésű, 184 centiméter magas futballista a Crotone és a Salernitana csapatánál is szerepelt kölcsönben, a rómaiaknál pedig két Serie A-mérkőzésen szerepelhetett összesen.

A hír szerint a Lazio már nem tart igényt a 2018-ig élő szerződéssel bíró csatárra, aki iránt a Honvéd mellett az orosz élvonalbeli FK Krasznodar is érdeklődik. Az nem derül ki a cikkből, hogy kölcsön vagy végleg távozhat-e Tounkara az olasz fővárosból.

FRISSÍTÉS: A Budapest Honvéd rövid közleményben reagált az Olaszországban megjelent hírekre, és cáfolta a támadó érkezését.

Hogy, hogy mi nem tudunk erről? Még azt sem tudjuk, hogy ki ez a dallamos nevű fiatalember, akiről soha nem hallottunk. Ha valaki látja Budapesten, küldje hozzánk. Címünk: Budapest 1194, Puskás Ferenc utca 1-3. A becsületes megtalálónak 1000 forint jutalom jár!