Mint ismert, az OTP Bank Liga 12. fordulójában már-már úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel ér véget a Budapest Honvéd-Puskás Akadémia találkozó, ám a felcsútiak az utolsó pillanatban szerzett találatukkal megszerezték a győzelmet.

„Nagyon kapkodós meccs volt, mind a mi részünkről, mind az ellenfél részéről – tekintett vissza a PAFC elleni találkozóra a klubhonlapon Baráth Botond, aki elárulta, még este, a mérkőzés után visszanézte a meccs felvételét. – Nagyon sok volt a pontatlan labda, a pontatlan előreívelés, talán a túlzott akarás átment egy kicsit nyögésbe a részünkről. Nagyon akarjuk már a győzelmet, de valamiért kapkodóvá válik a játékunk.

Az, hogy az utolsó pillanatban kapunk egy ilyen hülye gólt… úgy érzem, valamiért a szerencse sincsen mellettünk.”

Az utolsó percben bár Lovric még megállította Kiss Tamást, a labda azonban Vanacek elé pattant, aki pedig nem hibázott.

„Nem akartam elhinni – emlékezett vissza a kispestiek védője. – A második félidőben végig mentünk előre és azután az utolsó pillanatban, amikor éppen menteni akarunk, a sarkunkról odapattan pont a csatár elé a labda, úgy, hogy még szemben is áll a kapuval, hogy csak be kelljen gurítania… ilyen a mesében sincs. Ilyen rossz forgatókönyvet még írni sem tudnak, mint ami a tegnapi meccsen velünk megtörtént.”

Bár a vereséget egyértelműen csalódásként élte meg a csapat, Baráth Botond szerint azonban nem szabad sokáig nyalogatni a sebeket, ehelyett arra kell koncentrálniuk, hogy áttörjék a gátakat.

„Volt egy megbeszélésünk meccs után, összedugtuk a fejünket – árulta el Baráth Botond. – Az volt a cél, hogy kibeszéljük magunkból a negatívumokat.

Hogy mennyire volt hasznos, az vasárnap, az MTK ellen derül majd ki. Most csak annyit tehetünk, amit minden mérkőzés után, készülünk a következőre, megyünk előre és remélhetőleg előbb-utóbb megfordul a széljárás. Hosszú még a szezon, hátra van a kétharmada. Azon kell dolgoznunk, hogy abból a lehető legtöbbet kihozzuk.”