Prosser Dániel, a Honvéd fiatal tehetsége volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége.

A tavalyi szezonnal nem voltam elégedett, idén szeretnék többet játszani. Anglia a kedvenc bajnokságom, az lenne az elsődleges célpont. A közönség miatt szeretem, imádják a futballt, a Manchester United a kedvenc csapatom. Év elején voltam a Readingnél, nem tudom, hogy ennek lesz-e folytatása.

Mint arról egyénként a csakfoci.hu már novemberben beszámolt, egy lengyel élvonalbeli klub már ajánlatot is tett Prosser Dánielért, de az MLS-ből és Németországból is érdeklődnek iránta. A fiatal tehetség így jó eséllyel télen távozhat a kispestiektől.

A 22 éves támadó beszélt az idei terveiről is.

Jó csapatunk van, a fiatalok és az idősebbek is jó formában vannak. Harcban lehetünk a dobogóért, a bajnoki címről most még nem beszélnék. Lökést ad, hogy ott vagyunk elől, egy álom válna valóra, ha megnyernénk a bajnokságot. Szeretnék a válogatottban is bemutatkozni, remélem én leszek a következő Honvéd-játékos, aki magára öltheti a címeres mezt.

 

Az idei utolsó fordulóban a Honvéd ellenfele a Mezőkövesd lesz. Prosser tudja, hogy nem vár rájuk könnyű feladat.

Az U20-as válogatottnál sokszor Pintér Attila tartotta nekünk az edzéseket, szerettem vele dolgozni. Sokat kapott, de nem jogosan, mert jó edzőnek tartom, taktikailag felkészült. Megvan a saját stílusa, de nála mindig rend és fegyelem van. Mindenképp nyerni akarok idén valamit, a bajnoki ezüst helyett inkább a Magyar Kupa- győzelmet választanám. Egyelőre a helyemen vagyok, ha télen vagy nyáron külföldre tudok igazolni, akkor elmondhatom, hogy felfelé ível a pályafutásom. Van rá esély, akár már arra is, hogy télen váltsak.

Prosser Dániel az idei szezonban tíz mérkőzésen már négy gólnál jár, az utolsó két fordulóban egyaránt eredményes volt.