Csütörtökön vált hivatalossá, hogy a legutóbb az angol másodosztályú Hull Cityt erősítő Balogh Norbert a Budapest Honvédban folytatja pályafutását. A válogatott támadó az aláírást követő interjújában, beszélt a céljairól, a korábbi klubjairól és természetesen arról is, hogy miért választotta a kispestieket.

– Nehéz időszakon vagyok túl, nem voltam könnyű helyzetben. Természetesen nemcsak engem, nemcsak az én klubomat, mindenkit megviselt a vírushelyzet. Április közepén értek véget a csapatedzések, mindenkit hazaküldtem és egyéni edzésterv alapján gyakoroltunk, majd amikor úgy tűnt, hogy nem folytatódik a bajnokság, abban maradtunk a Hull Cityvel, hogy felbontjuk a szerződésem. Sajnos nem kaptam sok játéklehetőséget, ez volt a legjobb döntés. Ezt követően egyedül, erőnléti edző segítségével készültem, tisztában vagyok vele, hogy ez nem olyan, mintha csapattal edzettem volna, de azon leszek, hogy minél hamarabb formában hozzam magam, hogy segíthessem a Honvédot – kezdte interjúját Balogh, aki elmondta, több lehetősége is volt, külföldről is keresték, sok mindent át kellett értékelnie, és úgy volt vele, a legfontosabb, hogy játéklehetőséghez jusson, hogy újra felépíthesse magát, és ennek mentén az volt a legjobb döntés, hogy a Honvédot választja.

A debreceni nevelésű játékos elmondta, bár visszatér Magyarországra, de nem a DVSC-hez, azonban ez is része a profi futballnak.

– Egyébként ott voltam a Paks elleni meccsen, amikor a DVSC kiesett az NB I-ből, Debrecen az otthonom, mélyen érintett a kiesés, de ami engem illet, olyan döntést kellett hoznom, olyan klubot kellett választanom, ahol újra felépíthetem magam, ahonnan visszakerülhetek a válogatottba, ahol kiteljesedhetek, és úgy éreztem, hogy a Honvéd ez a klub. Gazdag Dánielt, Tamás Krisztiánt és Zsótér Donátot ismerem a válogatottból, ismerősök közé kerülök, a célom, hogy hamar elfogadtassam magam, ehhez pedig a legjobb út az, hogy a pályán jól teljesítek. Én pedig ezen leszek – folytatta Balogh, majd kitért arra is, milyen tapasztalatokat gyűjtött a légiósélet során, mi az, amivel még jobb játékossá vált az elmúlt négy év során. – Valószínűleg mindenki tudja, hogy Palermóban rengeteg edzőm volt, és mivel mindegyiknek más volt a taktikai elképzelése, szintén a létező összes játékrendszert kipróbáltam, ezért

taktikailag gyakorlatilag mindent megtanultam, ami a posztomon fontos lehet.

Angliában úgy tartják, hogy a futball az isten, nagyon jó volt megtapasztalni ezt a légkört, és bár keveset játszottam, az edzéseken is sokat tanultam, a tanultakat pedig beépítettem a játékomba, ráadásul nyelvet is tanultam a légiósélet során. Játszhattam a Juventus ellen, remek futballistákkal találkoztam, igyekszem mindent összegyűjteni, amit segíthet nekem.

A 24 éves labdarúgó nagy vágya, hogy újra olyan formában futballozzon, mint Debrecenben, hogy segítse a csapatot, hogy meghatározó játékosa legyen a Honvédnak. Úgy érzi, vízválasztó év áll előtte, el kellett döntenie, hogy belevág egy újabb külföldi lehetőségbe, ahol nem biztos, hogy szem előtt van, ahol nem tudja, mennyit játszhat, vagy olyan klubot keres, ahol több esélye van arra, hogy kiteljesedjen, ahol fel tudja újra építeni magát.

– Nagyon várom már, hogy pályára léphessek, hogy segíthessem a csapatot, hiszek benne, hogy komoly célokat tűzhetünk ki. Szeretném, ha az első háromban lennénk, sőt a vágyam, hogy bajnokságot nyerjek Magyarországon! Megnéztem a Honvéd meccseit, tetszik a futball, szeretem, amikor egy csapat játszani akar, ahol mindenki be mer vállalni egy-egy cselt, szerintem látványos játékra lehetünk képesek. Alig várom, hogy ehhez én is hozzátegyem a magamét a pályán – zárta a klubhonlapnak adott interjúját Balogh.