A Honvéd vezetőedzőjét, Giuseppe Sanninót már a kispestiek Újpest elleni mérkőzésének első félidejében sárga lappal figyelmeztette Solymosi Péter játékvezető, mert az olasz szakember rendszeresen a technikai zónán kívül tartózkodott, miközben utasításokat osztott játékosainak. A második félidő 61. percében aztán a második (Kispesten eltöltött fél éve során már nyolcadik) sárgáját is megkapta a temperamentumos mester, aki szitkozódások közepette hagyta el a játékteret.

Giuseppe Sannino kiállítása a Honvéd-Újpest meccsen

Sannino a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján hosszasan fejtegette a véleményét az esetről.

– Nem értem, hogy miért nem nézik jó szemmel azt, ha egy edző a munkáját végzi. Nem azért vagyok ilyen élénk, mert ez a heppem, hanem mert ezzel is tüzelem a fiúkat. Eközben előfordul, hogy elhagyom a technikai zónát, de a szabályokat tiszteletben tartom.

Több játékvezetőtől is megkaptam a mérkőzés előtt, hogy bár tisztában vannak vele, hogy művelt ember vagyok, de megkérnek, hogy fékezzem magam a mérkőzésen.

A 62 éves vezetőedző honfitársát hozta fel példának, és az MLSZ kegyességében bízik.

– Európában az edzők nem ölbe tett kézzel állnak a meccseken, és néha elhagyják a technikai zónát is, Conte például oda-vissza rohangál a partvonal mellett. Az, hogy engem külön figyelmeztetnek, azt érezteti velem, mintha nagyítólencsén keresztül figyelnének, és minden apróságba bele akarnának kötni. A játék a szenvedélyem, szeretném ezt úgy megélni, ahogy tudom.

Sajnálom a játékosokat, és a klubot, de bízom benne, hogy az MLSZ a karácsonyra való tekintettel kegyes lesz a büntetésemet illetően.

A lefújást követően az újpestiek mestere, Nebojsa Vignjevic is reagált a történtekre: saját bevallása szerint megérti kollégáját, hiszen magát is heves természetnek tartja, ám rosszul esett neki, hogy Sannino azzal védekezett a játékvezetőnél, hogy mindketten elhagyták a technikai zónát.