A csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy Lefkovits Robi személyében izraeli-magyar kettős állampolgárságú, 30 éves kapust igazolt a Honvéd, aki így második otthonában kezdheti meg légióskarrierjét.

Boldog vagyok, és szerencsés, mert azok után, hogy jó szezont zártam otthon, több lehetőségem is adódott, köztük a magyarországi, ami azért is különleges, mert magyar útlevelem is van – kezdte Lefkovits a szerződés aláírását követően a honvedfc.hu-nak, majd a magyar családi szálra is kitért. – A nagyszüleim révén vallhatom magamat magyarnak, ők éltek itt korábban, ezért is örülök, hogy Magyarország egyik legnagyobb klubjához szerződtem. Nagyon várom már, hogy elkezdjük a közös munkát, s remélem, boldoggá tudjuk tenni a szurkolókat.

A kispestiek új szerzeménye elmondta, hogy izgatott, mert először szerepel távol Izraeltől, valamint a céljait is megfogalmazta a 2019-2020-as idényre vonatkozóan.

Tisztában vagyok vele, hogy az együttes rendre a dobogós helyekért, a nemzetközi szereplésért küzd a bajnokságban, bízom benne, ez a következő szezonban is így lesz. Továbbá örülök, hogy az Európa-ligában is szerepelünk majd, ott és a bajnokságban is sikeres szeretnék lenni a Honvéddal.

Végül számára ismerős magyar játékosokról is szót ejtett.

Izraelben játszottam a magyar válogatott balhátvédje, Korhut Mihály ellen, illetve a múltból ismerek magyarokat. Egyrészt Pisont Istvánt, aki hatalmas sztár Izraelben, örülök, hogy itt dolgozik a Honvédnál, találkoztam vele, váltottunk is néhány szót. Mellette még Hamar Istvánra emlékszem, ő szintén legendának számít nálunk – fogalmazott.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el!