A koszorú elhelyezése előtt Mészáros György projektigazgató tartott prezentációt, amely során elmondta, hogy 25 méter magasan helyezik majd el a bokrétát, továbbá arról is beszélt, hogy a 70.000 négyzetméteres telken 23.300 négyzetméter zöldfelületet alakítanak ki, s összesen 8445 néző foglalhat majd helyet a stadionban. A létesítmény homlokzatán a Honvéd színei, a piros, a fekete és a fehér jelennek majd meg, a támfalakon pedig a kispesti klub korábbi legendáinak nevét olvashatjuk majd.

A támfalakra a Honvéd korábbi nagy játékosai közül tizenhatnak kerül fel a neve, például az én gyerekkoromból Détári Lajosé, de ugyanúgy ott lesz például Puskás, Bozsik, vagy éppen Tichy is – folytatta Mészáros György. – Ezek a támfalak a keleti lelátó előtt lesznek elhelyezve, és ha valaki gyalog végigmegy a Puskás Ferenc utcán, akkor is találkozik a nevekkel. Be se kell jönnie a stadionba, s láthatja, kik voltak azok a klasszisok, akik méltók arra, hogy felkerüljön a nevük a támfalra.

A stadion bontása 2019. február 18–március 29. között zajlott, majd kezdődött a kivitelezés, amely során némiképp elforgatták a pályát, hogy a lehető legjobb fényhatások mellett lehessen futballozni, no meg közvetíteni a találkozókat. A létesítmény másik érdekessége, hogy a vendégszurkolók egy, a vasúti sínek feletti, 20 méteres hídon keresztül közelíthetik meg a szektorukat, s a 16 tonnás hídelemet egy 400 tonnás daru emelte a helyére.

Az építés során 1150 darab előre gyártott vasbeton elemet használták fel, az acéltető súlya 750 tonna, s jelenleg már a villamos gépészeti szerelések, a homlokzatszigetelés, a nyílászárók építése zajlik. A tervek szerint január 6-án elbontásra kerül az utolsó toronydaru is.

A bokrétaünnepség különlegességét az is adta, hogy az eseményre meghívást kaptak a Honvéd ultrái, akik először vehették birtokukba az északi lelátót, ahol a kész stadionban is szurkolhatnak majd. A tábor tagjai énekelve, görögtüzek kíséretében vonultak be a stadionba, majd a bokréta elhelyezése után piros és fekete füstbombákkal, illetve görögtüzekkel ünnepeltek a drukkerek.

A Honvéd hivatalos Facebook-oldalának fotói: