Ha egy szót kellene mondanom, akkor azt mondanám: csoda – kezdte Eppel Márton a Honvéd magazinműsorában, aki a kazah bajnokság vége után visszatért a Honvéd csapatához és az elkövetkező időszakban a kispestiek edzéseit fogja látogatniHazai pályán, pont a Videoton ellen, ráadásul ugyanannyi pontunk volt és ellenük játszottunk, és még az is, hogy én rúgtam a gólt, majd gólkirály lettem, na az eszméletlen volt.

Egy év alatt sok minden változott a Honvéd háza táján. Eppel először láthatta az új edzőközpontot.

Ennek is itt volt az ideje, mert a klub megérdemli, hogy ilyen edzőközpontja legyen és a fiúk dolgozni tudjanak. Egy éve nem voltam itthon. Szerettem volna kijönni, most itthon vagyok egy másfél hete. Örültem, hogy meg tudtam látogatni a fiúkat, velük is rég találkoztam.

A régi közös emlékek után hamar Kazahsztánra terelődött a szó, és a korábbi csapattársak faggatták a támadót.

Sok jó játékossal játszottam együtt. Marco Rossi személyében egy nagyon jó edzőm volt. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak is. Az, hogy ez segített egy külföldi szerződéshez, azért is nagyon boldog vagyok.

Mind a klub és én is jól jártam. Bajnok lettem és be tudtam mutatkozni a válogatottban. Mindenképpen szerettem volna külföldre igazolni.

Nekem az volt a tervem, hogy amikor vége lett a bajnoki évnek, akkor szerettem volna egyből külföldre menni. Sajnos nem jött össze. Utána a következő év nem úgy sikerült nekem és a csapatnak sem, ahogy azt elterveztük, és csak utána jött a kazahsztáni lehetőség.

2018 júniusában Eppel a kazah Kairat Almati játékosaként folytatta pályafutását.

Kihívásnak kihívás volt, mert nagyon messze mentem és más emberekkel kellett nap, mint nap dolgoznom. Talán ez volt a legnehezebb, meg az, hogy nem beszéltem a nyelvet az elején.

Most már abszolút tudok oroszul kommunikálni. Nem azt mondom, hogy felsőfokon, de a minden napi életben teljesen jól tudok beszélni.

A 2019-es kazah bajnokság első osztályában csapatával az előző évhez hasonlóan a második helyet szerezték meg. 28 bajnoki mérkőzésen 16 gólt szerzett, amellyel a kazah góllövőlistán a harmadik helyen végzett és bekerült az év álomcsapatába.

Nagyon át akartam lépni ezt a gólszámot az utolsó négy meccsen. Csak arra koncentráltam, hogy rúgjak még egy gólt, hogy megdöntsem a saját rekordomat. Nem sikerült, de majd a következő évben.

Érdekesség, hogy korábban a Honvédnál is 16 gólig jutott, ami elég volt a gólkirályi címhez.

Szeretnék visszajönni Nyugat-Európába, szóval ez a célom. A menedzseremmel is ezen dolgozunk. Lejárt a szerződésem,január 1-től tudok más csapathoz igazolni. Van még másfél hónapom, nem szeretném elkapkodni a váltást. Szeretnék egy jó csapatot találni, ami minden szempontból megfelel.

NB I-es csapattal edz a magyar válogatott támadó