Nem sokkal azután, hogy a Budapest Honvéd bejelentette Egerszegi Tamás érkezését Paksról, újabb igazolást véglegesítettek a piros-feketék: az ukrán korosztályos válogatott csatár, Vladyslav Kulach a kispestiek hatodik nyári szerzeménye. A csatárként, visszavont támadóként és szélsőként is bevethető Kulach egy évre kölcsönbe érkezik a Honvédhoz – számolt be a klubhonlap.

A 26 esztendős támadó az Olimpik, majd a Sahtar Donyeck együttesében nevelkedett, tagja volt az ukrán U17-es, U18-as, U19-es és U21-es válogatottnak is, majd a Sahtar második csapatában játszott, illetve kölcsönben szerepelt több ukrán csapatban, valamint a török Eskisehirspor gárdájában.

Az ukrán első osztályban 103 mérkőzésen húsz gólt és nyolc gólpasszt jegyzett, kilenc Európa-liga-mérkőzésen is szerepelt, ezeken kétszer volt eredményes.

Kulach egyébként ugyanahhoz az ügynökséghez tartozik a Transfermarkt szerint, amely például három FTC-játékost, Ihor Haratint, Oleksandr Zubkovot és Danylo Ihnatenkót (utóbbi kettő ugyancsak kölcsönben érkezett a Sahtartól a zöldekhez) is képviseli.

A csatár tavaly nyáron ezzel az ollózós góllal került a hírekbe: