A kispestiek riválisa két, egy első- és egy másodosztályú innsbrucki csapat egyesüléséből jött létre, miután az addigi főszponzor, a Swarovski tulajdonossá lépett elő – írja a honvedfc.hu.

A Honvéd végig irányította és uralta a mérkőzést, és magabiztos győzelmet aratott.

– Noha a felkészülési meccseken nem az eredmény a legfontosabb, örömteli, hogy sikerrel tudtuk le az első találkozót, hiszen a győzelem mindig jó kedvet generál, és erőt ad a további kemény munkához – kezdte Giuseppe Sannino. – Az ugyanis nem is lehet kérdés, hogy sokat kell még dolgozni, hiszen egyelőre csak a közös munka elején tartunk. Az eredmény mellett további pozitívum, hogy a játékosok meg akarták valósítani azokat az elemeket, amelyeket az edzéseken gyakoroltunk, és a kapott időtől függetlenül mindenki bizonyítani akart. Látszik a fáradtság a csapaton, ami ilyenkor normális, a fontos, hogy lépésenként haladunk előre és örülök, mindenki kiadta magából a maximumot.

WSG Wattens (osztrák)–Budapest Honvéd FC 0-3

Honvéd: Lefkovits (Berla, 70.) – Lovric (Temesvári, 51.), Kamber, Kálnoki-Kis (Belometti, 51.) – Mezghrani (Kovács N., 51.), Gazdag (Herjeczki, 72.), Heffler (Banó-Szabó, 51.), Nagy G., Kukoc (Uzoma, 51.) – Lukács (Májer, 51.), Cipf (Hegedűs M., 51.)

Gólszerző: Nagy G. (32.), Hegedűs M. (59.), Herjeczki (87.)