Hatalmas lehetőség előtt áll Schön Szabolcs, a Budapest Honvéd-MFA és a magyar utánpótlás válogatott játékosa. A támadó az elmúlt hetekben a Chelsea-nél járt próbajátékon, míg korábban a szintén világhyrű Ajaxnál is megfelelt. A honvedfc.hu megszólaltatta Herczeg Vincét, az MFA igazgatóját az ügyben.

Schön Szabolcsot a Chelsea legendája, Tommy Langley fedezte fel egy válogatott mérkőzésen. Langley azonnal felkereste a Magyar Futball Akadémiát és azóta folyamatosan figyelte Schön útját. Egy egész stáb látogatott ki a legutóbbi Puskás-Suzuki Kupára, ahol elemezték a fiatal támadó mozgását, hatékonyságát a támadásépítésben és befejezésben, figyelték hogyan képes labdát szerezni, hogyan támad vissza labdavesztés esetén, mennyire tud egy az egy ellen játszani, milyen gyorsan képes dönteni, futni, milyen a játékintelligenciája.  Kevés olyan játékos volt eddig a magyar futball-történelemben, akire ily módon figyelt volna fel a Chelsea.

A tehetséges futballista augusztus 6-án utazott Angliába, hogy a nagy múltú klubnál vegyen részt próbajátékon, ahonnan augusztus 16-án tér vissza Magyarországra – annak ellenére, hogy az angolok megkérték, maradjon még egy hétig. Schön a pihenő mellett döntött, hogy a válogatott Wales elleni mérkőzésein jó teljesítményt tudjon nyújtani a jövő héten. A találkozók után pedig ismét néhány napra Londonba utazik.

Nehéz döntés előtt áll a 16 éves támadó, hiszen nem csak a Chelsea várja őt vissza, de konkrét ajánlattal kopogtat az ajtaján az Ajax is, ahol korábban szintén megfelelt a próbajátékon. Sorsáról szeptemberig kell határoznia, mindkét csapatnál tárt karokkal várják, és a Honvéd is marasztalná, Marco Rossi a közeljövőben már az NB I-ben is bevetné a tehetséges játékost.