Ezúttal a jobbhátvéd, Patrick George Ikenne-King számolt be a mindennapjairól a Budapest Honvéd oldalán. A nigériai játékos a klubhonlapon edzésvideó helyett a kerti munka egy részét mutatta meg, a felvételen az látható, hogy a Balaton felett éppen a füvet tartja karban – és persze magát is.

– Szeretek a kertben dolgozni, most több időm is van erre, ahogy látjátok, többek között füvet is nyírok, és egyébként is igyekszem segíteni a házimunkában, a ház körüli teendőkben, élvezem ezeket a dolgokat – mondta a klubhonlap érdeklődésére Kispest legkisebb királya, aki párjával és a januárban született kisfiával tölti ezt az időszakot. – Ami az itthoni feladatokat illeti, tényleg próbálom kivenni a részem mindenből, bár a főzéssel például nem kell törődnöm, a menyasszonyom ugyanis remekül főz, és természetesen most is odafigyelek arra, hogy egészségesen étkezzek.

A 28 esztendős szélső védő elmesélte, esténként sorozatokat, filmeket néz, és ebben az időszakban előfordul, hogy a megszokottnál később kerül ágyba, viszont reggel van lehetőség pihenni, majd jöhetnek a közös itthoni teendők, míg az edzéseket délután végzi el.

– Labdám is van, kaptam a Honvédtól, amikor bejelentették a bajnokság felfüggesztését, emellett biciklim is van itthon, megkapom rendszeresen az edzéstervet, szóval a lehetőségekhez képest formában tudom tartani magam – folytatta Ikenne-King. – Természetesen ez nem ugyanaz, hiszen a mostani egy nehéz időszak, nem könnyű egyedül gyakorolni, azokban profik vagyunk, ki kell tartanunk és dolgoznunk minden nap. Hiányoznak a társak, az edzések, a meccsek, ez a helyzet azonban túlmutat a labdarúgáson, és most nem a foci a legfontosabb, hanem az egészség.

Hiszen ha nem vagyunk egészségesek, nem tudunk játszani, ha a szurkolók nem egészségesek, nem jöhetnek ki a meccsekre, akkor nincs kiért futballozunk.

Szóval most a legfontosabb, hogy megállítsuk a vírust, tartsa be mindenki a szabályokat, és ha ez megtörtént, akkor visszatérhetünk, majd újra futballozhatunk. Reméljük, ez minél hamarabb megtörténik és a lehető leggyorsabban túl leszünk a vészhelyzeten.