Január közepén a csakfoci.hu elsőként jelezte, hogy a Budapest Honvéd tavaly júliusban szerződtetett ukrán légiósa, Vladiszlav Kulacs az ukrán élvonalbeli Vorszkla Poltavában folytatja pályafutását – ezt hétfőn 26 éves támadó régi-új csapata hivatalos oldalán megerősítette.

Kulacs így visszatért korábbi sikereinek helyszínére, ahol 2017-2018 között megfordult, és másfél éves szerződést írt alá.

A poltavaiak közleménye kitért arra, hogy tagja volt az akkor bronzérmet szerző együttesnek, ez idő alatt 36 tétmeccsen lépett pályára és 10 gólt szerzett a bajnokságban – valamint hat Európa Liga-meccsen két gólt rúgott.

Az ukrán csatár tavaly nyáron igazolt a kispestiekhez, azonban a sorozatos sérülései miatt nem tudott megfelelő teljesítményt nyújtani – 3 meccs, 0 gól – , ezért a XIX. kerületiek november végén közös megegyezéssel felbontották a kölcsönszerződését, és visszatért az anyaklubjához, a Sahtar Donyeckhez.

Minden jel arra mutat, hogy a vezetőség nem számolt a korábban vállműtéten áteső játékossal, aki hétfőn csatlakozott a Vorszkla keretéhez a harkovi repülőtéren, hogy részt vegyen a törökországi edzőtáborozáson.

Beajánlották Kádárt a kínaiaknak, Diósgyőrből igazol az Újpest – hazai átigazolási hírek