Kisebb húzódás miatt Nagy Gergő nélkül lépett pályára a Honvéd, melynek színeiben Lefkovits és Moutari is bemutatkozhatott, míg a fiatalok közül Banó-Szabó és Kovács Nikolasz került be a keretbe.

Óvatosan kezdte a mérkőzést a hazai csapat, az első játékrész első felében inkább a Zalgiris uralta a mezőnyt, míg a kispestiek inkább kontrákra rendezkedtek be. A 22. percben egy ellentámadás alkalmával kerülhetett volna előnybe a Honvéd, N’Gog kiugratásáról azonban lemaradt az üresen érkező Gazdag.

A kimaradt helyzet kis híján megbosszulta magát, ugyanis három perccel később Kis lőhetett néhány méterről, ám Lefkovits bravúrral jelezte, hogy Gróf Dávid méltó utódja szeretne lenni új csapatában. A 32. percben már nem hibáztak a hazaiak: Gazdag beadása pattant meg egy védőn, így lett jó a második hullámban érkező Banó-Szabónak, aki higgadtan a hálóba gurított (1-0).

A második játékrészben a vendégek próbáltak lendületet vinni a játékukba, mégis a Honvéd tudta tovább növelni az előnyét: N’Gog Kukoc szögletét továbbította fejjel a kapuba (2-0). A 68. percben ismét a Zalgiris került bajba, hiszen az egyik védő szabálytalankodott Gazdaggal szemben a tizenhatoson belül, aki a felső kapufáról bepattintva érvényesítette a megítélt büntetőt (3-0).

A 84. percben ismét Gazdaggal szemben szabálytalankodtak a büntetőterületen, ám ezúttal kissé gyengén lőtte meg, így kimaradt a második tizenegyes. További kellemetlenség, hogy a 92. percben a semmiből szépíteni tudott a Zalgiris: Uzela talált egy szöglet utáni kavarodásnál a kapuba (3-1).

Budapest Honvéd – Zalgiris 3-1

Gólszerzők: Banó-Szabó (32.), N’Gog (55.), Gazdag (69. – büntetőből) ill. Uzela (92.)