Marcos Rossit szólaltatta meg az olasz sajtó ismét, a Budapest Honvéd vezetőedzője az utóbbi hónapokban – köszönhetően a kispestiek eredményes szereplésének az NB I-ben – „visszatérő” vendég hazája lapjainak cikkeiben.

A szakember ezúttal is beszélt a már megszokottnak mondható témákról, azaz csapata meglepő második helyéről, Davide Lanzafame remekléséről és arról is, hogy a célkitűzésük az a piros-feketéknek, hogy nyártól az európai kupaporondon is megmutassák magukat.

Szóba került az is a calciomercato24.com cikkében, hogy a magyar NB I jelenleg a 33. helyen áll az UEFA rangsorában. Rossi megfogalmazta a véleményét azzal kapcsolatban, hogyan léphetne előrébb a hazai bajnokság.

– Fejlődésben van a magyar foci, épülnek a stadionok és a különböző létesítmények. A költségvetéseken viszont emelni kellene. Ahhoz, hogy a csapatok Európában is versenyképesek legyenek, 12 olyan klubra volna szükség, amelyek évi 15-20 millió euróból  (4,6-6,1 millárd forint – a szerk.) gazdálkodnak. Ma csak a magyar topklubok veszik fel a versenyt a Serie B-vel – fogalmazott a tréner.