Az OTP Bank Liga legjobban hajrázó együttese a Budapest Honvéd, a piros-feketék góljaik (54) 37 százalékát a 75. és a 90. perc között szerezték, erre pedig senki nem volt képes a mezőnyben – derül ki a nemzetközi fociportál, a Soccerway statisztikájából.

Mindez figyelmeztető lehet a Videoton számára, amely épp ebben az időszakban kevésbé eredményes, sőt, az egész mezőnyben csak három csapat (Haladás: 9.8%, Ferencváros: 15.4%, DVTK: 18.4%) tudott eddig rosszabb mutatót produkálni e tekintetben a fehérváriak 21,5 százalékától.

 

Magyarán a Honvéd bajnoki reményei az utolsó pillanatokig élhetnek, ráadásul mint ismert, a hazaiaknak elég egy döntetlen is ahhoz, hogy 1993 után először ismét aranyérmesek legyenek az élvonalban. 

Mindezek fényében pedig különösen érdekes, hogy Henning Berg szinte alig cserél, pedig a számok alapján látható is, hogy a játékosai összességében, a hajrákban már nem nagyon tudnak hozzátenni a mérkőzésekhez

AZ UTOLSÓ NEGYEDÓRÁBAN SZERZETT GÓLOK:

 

A Honvéd hazai pályán egyébként is az NB I második legjobb csapata jelenleg (épp a Vidi áll előtte, de két meccsel többet játszhattak “otthon”, azaz Felcsúton a piros-kékek, mint a kispesti gárda a Bozsik-stadionban), 11 győzelme mellett 2-2 döntetlenje és veresége van Marco Rossi csapatának.

Ugyanakkor Berg tanítványai az NB I harmadik legjobb idegenbeli mérlegével bírnak (itt a Honvéd az első), 6-6-3 a mérlegük. Nagy különbség tehát e téren nincs a két rivális között.

Honvéd vagy Videoton? – nyerj az NB I aranyrangadójával itt!