A korábban a szlovák válogatottat másodmagával irányító szakember tavaly november 18-án, Balmazújvárosban ült először a Haladás kispadján, Pacsi Bálintot váltotta. A vasiak akkor az utolsó előtti, 11., kiesőhelyen álltak a bajnoki táblázaton. Michal Hipp irányításával a négy hátralévő őszi meccsükből hármat megnyertek, emlékezetes találkozón legyőzték az FTC-t (2-1) és a Vidit (1-0) is. Tavasszal öt győzelmet, három döntetlent és hat vereséget gyűjtött be a Hipp-gárda, amely végül az utolsó fordulóban biztosította bentmaradását – a nyolcadik helyen végzett.

A 2018/19-es bajnokságban viszont ment ment a zöld-fehéreknek az irányítása alatt, egy győzelem mellett két döntetlent szereztek és ötször kikaptak – nyolc kör alatt öt pontot szereztek. Legutóbb az újonc Kisvárda vendégeként 4-1-re kikaptak, vereségükkel az utolsó, kiesőhelyre zuhantak vissza.

Az eredménytelenség hatására léptek a szombathelyi vezetők. A haladas.hu szerint szerdán 11 órakor rendkívüli tulajdonosi taggyűlést tartottak a klubnál, amelyen úgy döntöttek: menesztik Michal Hippet.

A szakember kontraktusa 2019. június 30-ig szólt. A vasárnapi és hétfői szabadnapot követően a keddi két és a szerda délelőtti edzést még a szlovák mester tartotta, ám a délutánit már – átmenetileg – egyik segítője, Desits Szilárd vezényelte.

– Sajnos a csapat az utóbbi időben nem úgy szerepelt, ahogy reméltük, ezért a tulajdonosokkal közösen úgy döntöttünk: egy edzőváltás segíthet – mondta Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója. – Szeretnénk, ha a csapat elmozdulna a kiesőhelyről, és biztosan bentmaradna az első osztályban.

Természetesen nem akarjuk kizárólag a szakmai stáb nyakába varrni az eredménytelenséget. Azt szokták mondani, nem csak a siker, a kudarc is közös. Úgyhogy nekünk, vezetőknek, aztán edzőknek és nem utolsósorban a játékosoknak is megvan a maguk részük az eddigi szereplésben. Hippel megbeszéltük a dolgokat és végül közös megegyezéssel elváltak útjaink.

Ami a folytatást illeti, több szakemberrel is tárgyalunk, szeretnénk mihamarabb megtalálni Michal Hipp utódját. Addig az edzéseket Desits Szilárd vezeti.