Az ausztriai edzőtábor utolsó napján hazafelé tartva a vasiak a legutóbbi osztrák első osztály második helyezettje, a patinás Rapid Wien ellen játszottak. A Haladásban pályára lépett a két holland igazolás, Sjoerd Overgoor és Sjoerd Ars is – derül ki a haladas.hu tudósításából.

Meddő mezőnyfölényben futballoztak az osztrákok, a Haladás pedig nem kapott meg egy nyilvánvaló tizenegyest a klubhonlap szerint.

A szünet után beleerősítettek az osztrákok és végül a 71. percben a győztes gólt is megszerezték, egy balról betett labdát Murg öt méterről, laposan a kapu közepébe vágott. 1-0-s előnyét a lefújásig meg is őrizte a Rapid.

Mészöly Géza:Hősiesen védekeztünk, ám a 60. percben az osztrákok behozták az első sorukat, innentől kezdve nagy offenzívába kezdtek. Addig remekül tartottuk is magunkat, ezért is sajnálom a bekapott gólt. Elégedett vagyok fiataljaink teljesítményével, hozzáállásával. Hasznos meccset játszottunk egy erős bajnokságban edződött, labdabiztos ellenféllel. Láthattuk, hogy az osztrák bajnokság mennyivel erősebb a magyarnál.

Haladás – Rapid Wien 0-1 (Murg 71.)

Haladás: Rózsa – Angyal, S. Wils, Jancsó (Jagodics, 70.), Bosnjak – Kovács L., Iszlai (Overgoor, 70.) – Rácz, Calvente (Tóth Martin, 75.), Halmosi (Martínez, 46.) – Ars (Tihanyi, 46.)