A több klub – a szombathelyiek bejelentése szerint a Diósgyőr, az Újpest és a Vasas – által is csábított 25 éves spanyol szélső, Ezequiel Calvente egy évre kölcsönbe érkezik Szombathelyre az NB I-től búcsúzó Békéscsabától.

A csakfoci.hu még május közepén számolt be arról, hogy a vasiak is kiszemelték maguknak a Békéscsaba 25 éves spanyol középpályását, Ezequiel Calventét. A zöld-fehérek pénteken be is jelentették, hogy egy évre kölcsönbe érkezik a Szombathelyi Swietelsky-Haladáshoz a légiós, a hivatalos klubhonlap híre szerint a Diósgyőr, az Újpest és a Vasas is csábította a légióst.

Örülök, hogy sikerült leigazolnunk Calventét, bízunk abban, hogy nagy erősítés lesz – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója a haladas.hu-nak. – A futballista élő szerződéssel rendelkezik, a Békéscsaba egy év múlva szeretne visszakerülni az NB II-ből az első osztályba, ott pedig szüksége lesz a spanyol játékosra – ezért nem végleg, hanem kölcsönben engedték el hozzánk.

2015 nyarán megálmodtuk, hogy 2016-ra vonzóbb klubbá tesszük a Haladást- ez az igazolás is bizonyítja, hogy sikerült – tette hozzá Mészöly Géza vezetőedző. – Calvente érkezése is mutatja, hogy nem a langyos víz a célunk – büszkék vagyunk rá, hogy – bár több lehetősége is volt – minket választott. Ami a játékos kvalitásait illeti, különösen az ellenük játszott meccseken győzött meg igazán, gyors, kreatív labdarúgó, aki elsősorban a támadó mögött, de a két szélen is kiváló teljesítményre képes. Ugyanakkor a párharcokban és a védekezésben is lehet rá számítani.

Calvente a Békéscsaba egyik alapembere volt az idényben, fineszes megoldásaival gyorsan kitűnt az újoncból (mindemellett, olykor hajlamos volt a könnyelműsködésre is). A korábbi spanyol U20-as és U19-es válogatott összesen 3 gólig jutott, valamint másik hármat előkészített az idei szezonban. (Fotó:1912elore.hu)