Tavalyi érkezése után fel tudta rázni a csapatot Michael Hipp, de több kulcsember nyári távozása hozzájárult ahhoz, hogy most a tabella utolsó helyén áll a Haladás az NB I-ben – kezdte a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Király Gábor.

Sajnálom, hogy így állunk, mert alapvetően itt nem személyekről, hanem a Haladásról, egy tradícióról van szó. Jó kérdés, hogy ki hozhatja el számunkra az új impulzust, mi, játékosok edzünk, a vezetőség tárgyal az edzőjelöltekkel.

Azt a kérdést, hogy örülne-e Horváth Ferenc érkezésének, kikerülte. A balmazújvárosi vezetőedző esetleges klubváltásáról a csakfoci.hu írt elsőként, az ügyben Tiba István, a hajdúsági csapat elnöke is megszólalt honlapunknak. Arra viszont kitért, mennyire adnak a szavára az elmúlt időszakban a klubnál.

Az egy dolog, hogy egy olyan embernek, mint én, kikérik a klub egyes alkalmazottai a véleményét, más kérdés, megfogadják-e. Azután, hogy hazatértem a Haladáshoz, 1-2 évig így történt, hallgattak rám, azután picit változott a helyzet

Megjósolható volt a nagy zakó

A Kisvárda elleni 4-1-es vereségre is kitért a korábbi válogatott kapus.

Azért ennek a 4-1-es kudarcnak voltak már előjelei, már nyáron lehetett látni, hogy az érkezőkkel, az új kerettel még nem gördülékeny a munka. Az kívülről is látszik, hogy a csapaton belüli nem megfelelő egység miatt sok helyzetet alakítanak ki az ellenfeleink, és sok gólt kapunk.

– A labdaeladásainkból helyzeteket, gólokat ajándékozunk a riválisoknak, amire korábban nem volt példa. A Kisvárda meccs kapcsán annyit mondanék, előfordul, hogy az esélytelenebb csapat feltámad, és győz. A Haladásnál az is mutatja a tradíciót, hogy a gyenge eredmények láttán az egész egyesület megmozdult.

Király hozzátette, jövőre száz éves lesz a klub, úgyhogy mindenkinek a legjobb tudását kell majd nyújtania, hogy jó szájízzel ünnepeljék a centenáriumot.