A múlt szombati, Kisvárda-Szombathelyi Haladás (4-1) NB I-es labdarúgómérkőzést követően a Hali-drukkerek számon kérték a játékosokon a gyenge futballt. Tóth Miklóstól, a Haladás ügyvezető igazgatójától pedig azt kérték: a mintegy 40 drukker benzinköltségét – 500 ezer forintot – térítsék meg. Nos, ezt Tóth Miklós első szóra meg is ígérte. A szurkolók végül arra jutottak, a pénzt mégsem kérik, hanem egy általuk is támogatott beteg kisfiú, Horváth Botond életkörülményeinek javítására ajánlották fel – írja a haladas.hu.

A most már nyolcéves kisfiú több fejlődési rendellenességgel született, a többi között kisagyhiánya van, emiatt nem tudja mozgatni a lábát és kortársaihoz képest fejlődésben elmaradt, mindemellett 24 órás felügyeletet igényel, etetését-itatását tápszondával oldják meg, levegőhöz gégekanülön keresztül jut. Operációk sorát végezték el rajta, szájpadhasadék-műtéten, valamint őssejt beültetésen is átesett.

Botit édesanyja elhagyta, gondozásában és testvérei nevelésében nagyszülei és testvérei veszik ki részüket, a nap nagy részében azonban nagymamája gondozza, aki a három gyermek gyámja is lett. A kisfiúnak betegemelő liftre volt szüksége – erre szerencsére már összegyűlt a pénz.

Ám további problémát jelent, hogy Boti éjszakánként sokat sír. A ház belső falai vékonyak, az átszűrődő hang zavarja a másik két testvért a pihenésben és sokszor fáradtan, álmosan mennek iskolába. Emiatt egy új szobával szeretnék megtoldani a lakrészt.

A klub és a játékosok összeadták a pénzt, így a félmillió forint nagyon jó helyre kerül.