A legfrissebb lengyelországi sajtóhírek szerint Gyurcsó Ádám, a Pogon Szczecin magyar válogatott szélsője már a hétvégén megkezdődött felkészülést sem kezdhette meg az első kerettel, azután, hogy decemberben átigazolási listára tette a klubja, és a pilkanozna.pl is a légiós közeli távozását jósolja.

A korábbi hírek szerint a már a volt Videoton-tréner, a spanyol Joan Carrillo által edzett Wisla Krakkó is kiszemelte magának Gyurcsót (a napokban egy másik volt fehérvárit, a szerb Nikola Mitrovicot is megszerezte a krakkói gárda), de úgy tudjuk, egy NB I-es klubnál is felmerült a támadó szerződtetése.

Ez a klub pedig a Diósgyőr, azonban a borsodiaknak ehhez “helyet” és pénzt is kellene teremteniük, hiszen a szélsőt élő szerződés köti a Pogonhoz, azaz várhatóan a lengyel csapatnak is fizetni kellene majd.

A DVTK-nak és Gyurcsónak is kapóra jöhetne ez ügyben Ugrai Roland eladása, amennyiben a válogatott csatárt külföldi kérője/kérői valóban szerződtetnék. Az így befolyt összegből vélhetően jutna Gyurcsó hazahozatalára is, addig viszont aligha tud érdemi lépést tenni a miskolci gárda. Ám ahogy arról beszámoltunk, Ugrai iránt egy komoly (izraeli) megkeresés ugyan van, de ott egyelőre nagyon távoliak az álláspontok, közel sem állnak a megegyezés előtt a felek.