Tamási Zsolt felidézte, hogy két évvel ezelőtt, amikor szakmai igazgató lett, olyan keretet akart kialakítani, amelynek reális esélye van az első osztályba kerülésre.

– Ezt maximálisan teljesíteni tudtuk – fogalmazott. Hozzátette, fontos volt, hogy a feljutást kiharcoló keretet egyben tartsák, és célirányosan, posztokra igazoljanak játékosokat, hogy a keretet megerősítsék. – A tervek szerint ez sikerült – fogalmazott.

Tamási elmondta, hat labdarúgót igazoltak: Florent Hasanit, Ene Cornelt, Medgyes Zoltánt, Kovács Dominikot, Csörgő Viktort és Major Martint, emellett kölcsönbe kapták meg Zeke Máriót és Radics Mártont.

Kiemelte, hogy a tulajdonosi háttér biztosította a zavartalan felkészülést, Ausztriában is edzőtáborozott a csapat.

Csertői Aurél vezetőedző azt emelte ki, hogy az edzőtáborban egy játékoson kívül mindenki részt tudott venni, ami inkább egy csapatépítő, csapatszellem-erősítő tréning volt. Hozzátette, hogy “az elvégzett munkának elegendőnek kell lennie, hogy jó teljesítményt tudjunk nyújtani”.

A vezetőedző úgy fogalmazott, “tisztában vagyunk azzal, hogy a maximumot kell nyújtani, ha pontot szeretnénk szerezni. Mindig a győzelemre törekszünk”.

A Gyirmót FC Győr pénteken lép pályára először az új idényben, amikor hazai pályán az MTK-t fogadja. Első idegenbeli mérkőzése egy héttel később lesz Kisvárdán. (MTI)