A német Transfermakt az elmúlt tíz évet vizsgálva számolta ki, hogy a szerzett pontokat tekintve az MTK-nál már nem aktív edzőként, hanem a háttérben irányító Garami József még mindig az NB I legponterősebb trénere, a rutinos mester 299 élvonalbeli találkozón 507 pontot szerzett.

Mögötte a Vasasnál, az Újpestnél, jelenleg pedig a Haladásnál dolgozó Mészöly Géza a második, míg a Paks szakvezetője, Csertői Aurél a harmadik. Ebben az összevetésben, a TOP 10-ben egy külföldi származású szakember, a már magyar állampolgársággal is bíró Szivics Tomiszláv található. A legjobb húsz között ott szerepel Thomas Doll (FTC, 12.), Marco Rossi (Honvéd, 16.) és Nebojsa Vignjevic (Újpest 20.) is. A Garamihoz hasonlóan az érettebb edzőgenerációt képviselő Csank János, Gellei Imre, Egervári Sándor, sőt, Mezey György is a TOP 20 tagja.

Ami a meccsenkénti pontok alapján történő rangsorolást illeti, a 2015/2016-os szezont követően már Thomas Doll áll az élen. A Ferencvárost bajnoki címhez vezető német szakember 2,24 pontot gyűjtött eddig mérkőzésenként a magyar élvonalban, ezzel a Loki korábbi sikeredzőjét, Herczeg Andrást, illetve a már említett Mezey Györgyöt (a Vidivel lett bajnok 2011-ben) előzi meg a képzeletbeli dobogón.

Hatékonyságban a hazai trénerek viszik a prímet a TOP 10-ben, ott szerepel Kondás Elemér (DVSC), Pintér Attila (Vasas, majd ETO), Horváth Ferenc (legutóbb Videoton), Garami József, Urbányi István (Újpest, KTE), Supka Attila (Honvéd, ZTE, Pécs) és Mészöly Géza is. A “légiósokat” megint csak Vignjevic (12.), Szivics (14.) és Rossi (15.) képviseli az elitben, de a 19. helyre az a horvát Marijan Vlak is odafért, aki a Fehérvárt, majd a Vasast is irányította az elmúlt tíz évben.