Kiemelkedő sorozata zárult le a Fradinak az Újpest elleni derbin. A zöld-fehérek a szombati mérkőzést megelőzően egymás után 19 bajnoki mérkőzésükön is gólt szereztek, Nebojsa Vignjevic védelmét azonban nem sikerült feltörniük. Ezzel véget ért a szép széria.

Ennek apropóján megnéztük, hogy ebben a szezonban ki büszkélkedhet hasonlóval e tekintetben, és mely csapatok azok, amelyek már néhány meccs után gólképtelenné válnak.

Aki gólszerzésben elöl van, a tabellán sem lehet rossz

Röviden ezzel az alcímmel foglalhatjuk össze a sorozatokat. Az éllovas Fradi mögött a Videotonnak volt a leghosszabb szériája, amikor egymást követő meccsein eredményes volt. A fehérváriak 18 találkozóig (eggyel maradtak csak el a Fraditól) húzták: a Haladás új otthonában elszenvedett 1-0-s vereség vetett véget ennek.

Érdekesség azonban, hogy ezen a listán a harmadik helyen az egyébként a tabellán csak hatodik Honvéd áll, amely 17 zsinórban lejátszott összecsapáson talált be ellenfelének, amíg a Debrecentől el nem szenvedett egy egygólos vereséget.

Komolyabb szériája még az ötödik helyezett DVSC-nek (14 meccs) és a harmadik Paksnak (11) van. A Fradi 0-0-ás döntetlenje után egyébként a Diósgyőrnek van a jelenlegi leghosszabb élő sorozata. Bódog Tamás csapata hat meccsnél jár, és ha sikerül felzárkóznia ebben az Újpestre, akkor vélhetően ugyanez a tabellán is sikerülhet.

Az Újpest a kivétel, gyenge alsóház

Egyedül az Újpest mondhatja el magáról, hogy ebben a statisztikában nem annyira kiemelkedő (9 mérkőzéssel a középmezőny tetejéhez sorolhatjuk), a tabellán mégis igen elöl áll. A negyedik lila-fehérek egy Paks elleni 0-0-val zárták le 9-es szériájukat, érdekesség, hogy a tolnaiakkal eddig oda-vissza gólnélküli döntetlent játszottak. Az Újpest-Paks tehát sorozatgyilkos meccs ebből a szempontból.

Azt is megállapíthatjuk, hogy aki nem tudott komolyabb sorozatot kiépíteni, az a tabellán sem törhetett nagyon előre. A 10. Mezőkövesd 24 forduló alatt például egymás után csak négy meccsig húzta úgy, hogy gólt szerezzen, az utolsó Balmazújváros is hasonló statisztikával áll, de a Puskás Akadémia és a Haladás sem jutott tovább ötnél.

Legtöbb, egymás utáni mérkőzés szerzett góllal (a tabella sorrendjében)

1. Fradi: 19 mérkőzés

2. Videoton: 18 mérkőzés

3. Paks: 11 mérkőzés

4. Újpest: 9 mérkőzés

5. DVSC: 14 mérkőzés

6. Honvéd: 17 mérkőzés

7. Diósgyőr: 6 mérkőzés

8. Vasas: 6 mérkőzés

9. Puskás: 5 mérkőzés

10. Mezőkövesd: 4 mérkőzés

11. Haladás: 5 mérkőzés

12. Balmazújváros: 4 mérkőzés

 

Egy másik nagy széria is véget ért a derbin:

15 éve nem volt ilyen az Újpest-Fradin – egy játékos most is átélte ugyanazt