A rögös kezdetekről

– Thomas Dollal sokat beszéltem a váltás előtt, nagy szerepe volt abban, hogy idejöttem. De beszéltem Lisztes Krisztiánnal és Theo Schneiderrel is. Voltak más lehetőségeim is, ezért sokat gondolkodtam, de a budapesti folytatás volt az egyik legjobb, úgyhogy aláírtam. Őszinte leszek, voltak beilleszkedési problémáim, mert minden nagyon új és furcsa volt. Az első meccsén ráadásul mindenki jól akar kezdeni, és megmutatni, miért igazolták le. Én pedig öngólt szereztem, ami nagyon zavart. Ilyen hiba 100 meccsenként fordul elő egy játékossal. De ez is a futball része, ilyenkor fel kell, hogy emeld a fejed és menni tovább. Emellett három sérülést is le kellett küzdenem, a térdszalagjaimmal voltak problémák, a novembert és a decembert teljesen ki kellett hagynom. De már egészséges vagyok, így minden sokkal könnyebb is. Tudom, hogy eleinte a szurkolók is kritizáltak, de remélem, most már rá tudok cáfolni ezekre a hangokra.

Az a bizonyos öngól

A bajnoki cím esélyeiről

– Nem állhatunk le, de természetesen most már extrém nehéz a helyzetünk. Nagyon fontos mérkőzéseket játszunk még a Videoton és a Vasas ellen is, ahol javíthatunk. Nincs konkrét előírás, de a csapaton belül legalább a harmadik helyet meg akarjuk szerezni és a kupagyőzelmet is, hogy indulhassunk a nemzetközi porondon.

 

A Werder és a Fradi kapcsolatáról

– A két klub hasonlít egymásra. A Ferencváros is egy tradicionális egyesület, és amikor látod, milyen régen alapították, mennyi sikert ért el a múltban, akkor te is átérzed, miről szól ez a klub. Mindenki, aki szereti a Fradit, ezért az érzésért él. A Werderrel is így van ez.

Nagy álmairól

– Nehéz erről beszélni, de mindig álmom lesz visszatérni a Brémába. Realista vagyok, tudom, hogy működik a futball, de mindig megvannak az álmaim: ilyen, hogy visszatérjek a Bundesligába, de az is, hogy a Premier League-ben játszhassam egyszer.