A Ferencvárossal este a Bayer Leverkusen otthonában Európa Liga-csoportmeccsen fellépő Peter Stögert németországi visszatérése kapcsán arról is kérdezte többek között a Hamburger Abendblatt, hogy mekkora esélye volt annak, hogy a nyáron ne a Ferencváros, hanem újra az 1. FC Köln vezetőedzője legyen. Annak a csapaté, ahol korábban már sikerrel dolgozott.

Volt egy beszélgetésem Horst Heldt sportigazgatóval és Alex Wehrle ügyvezetővel, de gyorsan kiderült mindannyiunk számára, hogy most nem alkalmas az idő arra, hogy visszatérjek. Nekem nincs karriertervem, a jövőben is úgy teszek majd, hogy ha jön egy számomra érdekes ajánlat, arra lecsapok. Ez lehet a német Bundesliga is, de nem feltétlenül. Nem fogok csak úgy, bármire rábólintani, csak azért, hogy újra Németországban dolgozzak. Voltam itt, jó volt, élveztem, két nagycsapatnál is dolgozhattam. Úgyhogy az is lehet, hogy egyszer visszatérek majd. De nincs rajta konkrétan a listámon. 

Szóba került az interjúban Stöger másik volt klubja, a Borussia Dortmund is, amely épp a múlt hétvégén győzte le egy emlékezetes és gólgazdag meccsen 4-3-ra a Leverkusent.

Végülis egy tipikus Leverkusen-Dortmund meccs volt…A segítőmet, Alex Badét küldtem el a találkozóra, akinek az is volt az első reakciója, hogy “Köszi, legalább látok majd egy csomó gólt”. Egy ilyen mérkőzés után a Dortmund egyrészt örülhetett a négy szerzett gólnak, ugyanakkor elgondolkodhattak azon is, hogy talán túl sok gólt kapnak ahhoz, hogy a bajnoki címért küzdjenek. De azért elég jó móka lehetett látni a találkozót!

Mi egy jó kis nemzetközi csapat vagyunk, de nem tudunk úgy belemenni full gázzal a meccsbe a Leverkusen ellen, mint egy Dortmund. De befalazni se akarjuk magunkat a kapu elé. Nem vagyunk mi sem egy ártalmatlan csoportellenfél, de egyértelműen mi vagyunk a legesélytelenebbek. Különösen akkor, ha idegenben játszunk. A hazai közönségünk előtt azért más a helyzet…

Stöger megemlítette azt is, milyen volt végül lecsúszni a BL-csoportkörről.

Természetesen nagyok voltak az elvárások ezen a téren is. A bajnoki címet szinte már előre odaadják, miután a Ferencváros zsinórban háromszor is aranyérmes lett. A BL-be jutás persze más, az egy álom mindenki számára, de az Európa Liga főtábláját is nagyon nehéz elérni. Számunkra egy nagy sikert jelentett a tavalyi EL-negyeddöntős Slavia Praha kiejtése, amely ráadásul a BL-főtáblát is megjárta az utóbbi években.

EL: Kubatov Gábor kétkezes Fradi-karlendítést is kért a szurkolóktól – minden az FTC nemzetközi szerepléséről