Andó-Szabó Sándor vezeti a szombaton, 19:30-tól megrendezésre kerülő Ferencváros-Újpest találkozót a Groupama Arénában – derül ki az MLSZ adatbankjából. A 39 éves játékvezető a profispori.hu küldési statisztikája szerint először vezetheti majd a legnagyobb magyar rangadót, azok után, hogy háromszor is közreműködött már a derbin alapvonali bíróként.

Andó-Szabó az egyik legtöbbet foglalkoztatott és az egyik legtöbbet kritizált magyar bíró is egyben. Nem egyszer került például a volt ferencvárosi edző, Thomas Doll kritikáinak kereszttüzébe, de volt olyan is a előző idényben, hogy Bódog Tamás szava akadt el a sípmester miatt.

Hét NB I-es meccsen is közreműködött már az idényben (ötször vezető bíróként), az FTC-nek és az Újpestnek is 1-1 alkalommal vezetett meccset. Karrierje során hat ferencvárosi és négy újpesti labdarúgót állított ki 35, illetve 29, a zöldeknek és a liláknak vezetett élvonalbeli bajnokiján.

Ami a többi mérkőzést illeti: Kassai Viktor Debrecenben, Solymosi Péter pedig Szombathelyen vezet majd, három fiatal játékvezető pedig az MTK-Mezőkövesden, a Puskás Akadémia-Honvédon, illetve a Diósgyőr-Vidin kapott feladatot.

OTP Bank Liga, 9. forduló – a bíróküldés

Szombat:

17:00: DVSC – Kisvárda (Kassai Viktor)

17:00: Haladás – Paksi FC (Solymosi Péter)

17:00: MTK – Mezőkövesd (Karakó Ferenc)

17:00: Puskás Akadémia – Budapest Honvéd (Berke Balázs)

19:30: Ferencváros – Újpest (Andó-Szabó Sándor)

Vasárnap:

18:00: DVTK – MOL Vidi FC (Pintér Csaba)