A Dinamo Zagreb elleni szerdai Bajnokok Ligája-selejtező előtt Szergej Rebrov vezetőedző mellett a Ferencváros középpályása, Sigér Dávid is elmondta várakozásait.

– Szerintem tavaly is megvolt a lehetőségünk rá, hogy itthon is jó eredményt érjünk el, ám akkor voltak olyan fordulópontjai a budapesti meccsnek, melyekből nem jól jöttünk ki, az ellenfél viszont nagyon éles volt, jó döntéseket hozott ezekben a szituációkban. Az idén már nem a tavalyi meccsből indulnék ki, maximum annyiban térnék vissza rá, hogy főleg azoknak, akik egy éve is pályára léptek, egy egészséges motivációt jelenthet majd annak az összecsapásnak az emléke – idézi a Fradi-játékos nyilatkozatát a fradi.hu.

A Celtic elleni meccs után Sigér úgy fogalmazott, hogy a selejtező bizonyos pontjain úgy érezte magát, mint egy maratoni futó. Most megkérdezték tőle, hogy felkészült-e hasonló feladatra.

– Abszolút, igazából az egy nagyszerű forgatókönyv volna a számunkra, ha azért kéne sokat védekezni a meccs végén, mert előnyben vagyunk. Szerintem mindenki felkészült rá mentálisan, lelkileg és fizikálisan is, hogy azt fogjuk adni a pályán, amire szüksége lehet a csapatnak. Egy Celtic-szintű nagycsapat ellen nagyon jó érzés volt győzni, láttuk, hogy erre az eredményre nemcsak itthon, hanem Európa-szerte mindenki felkapta a fejét. Annak az eredménynek egészséges önbizalmat kell adnia, de nem eshetünk át a ló túlsó oldalára, a helyén kell kezelnünk azt a meccset. Arra lehet építeni, ami ott is nagy erősségünk volt, hogy az egyéni villanásokon kívül csapatként megfelelően működjünk, főleg védekezésben. Törekednünk kell rá, hogy a Dinamo Zagreb ellen mi is tudjunk támadásokat építeni és alakítani tudjuk a játék ritmusát.

Sigér is elmondta, hogy szerinte mi lehet a Dinamo ellen siker záloga.

– Egy dolgot emelnék ki: a csapatnak az egységességét. Be kell tartanunk azokat az utasításokat, amelyeket megkaptunk a szakmai stábtól, csak úgy lehetünk eredményesek, ha mindenki egy irányba tart. Nem elég úgy kimennünk a pályára, hogy győzni akarunk, jobban kell akarnunk a sikert, mint az ellenfél.

Rebrov: “Félnünk nem kell senkitől” – a Fradinak a Fradit is le kell győznie, ha tovább akar jutni a Dinamón