Az olasz Giornale di Sicilia értesülései szerint a Ferencváros csapata szívesen szerződtetné a 27 évesen 23-szoros norvég válogatott Haitam Aleesamit, aki nem szándékozik meghosszabbítani június 30-án lejáró szerződését a Serie B 11. helyén végző Palermóval.

Alesaami 2016-ban igazolt a szicíliai csapathoz – a Transfermarkt szerint akkor 1,38 millió eurót fizettek érte – és mindhárom idényében alapembernek számított:

a klub színeiben lejátszott 94 mérkőzéséből 31-et a Serie A-ban teljesített, az olasz élvonalban 1 gólt és 3 gólpasszt jegyzett.

A játékos korábban megfordult a norvég másodosztályú Skeid Oslo, a norvég első osztályú Friederikstadt, és a svéd élvonalbeli Göteborg együttesénél is.

Az elsősorban balhátvédként bevethető, marokkói származású játékos nem először léphetne pályára a Groupama Arénában, hiszen Norvégiát képviselve végigjátszotta a 2-1-es magyar győzelemmel végződő Eb-pótselejtező mérkőzést 2015. november 15-én.

Aleesami piaci értékét a Transfermarkt jelenleg másfél millió euróra becsüli, ezzel ő lehetne a negyedik legértékesebb aktív NB I-es játékos Isael (2,2 millió euró), Loic Nego és Ivan Petrjak (2-2 millió euró) után.

Összeállítás Aleesami legszebb megmozdulásaiból