– A BL-hez egyfajta tapasztalat is kell, és ez elmúlt három meccs alatt megfelelő tapasztalatokat szereztünk azáltal, hogy a világ legjobb csapatai ellen játszhattunk. A Juventus ellen sikerült kialakítani helyzeteket, ez a tapasztalat pedig előnyünkre válik és önbizalmat ad a játékosoknak – kezdte a sajtótájékoztatót Rebrov, aki az egészségével, és a játékosként a Barcelonának lőtt góljával kapcsolatos kérdésekre is válaszolt. – Jobban vagyok, köszönöm, a hétvégi sajtótájékoztatón is a torkom fájt, most is hallhatják, hogy nem tökéletes a hangom, de már egyre jobban vagyok. Van tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogyan kell megverni a Barcelonát, de azok más idők voltak, más csapatok, más játékosok. Most az a legfontosabb, hogy ezen a szinten versenyképesek legyünk, nem pedig a győzelem vagy a döntetlen.

A Kijev-Barcelona mérkőzésen szinte egy második sorral állt fel a Barca, de ugyanolyan versenyképes volt, ezeknél a nagycsapatoknál minden poszton megvan a konkurencia, de a különbség nem látható a pályán.

Az ukrán szakember a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a klub nagyon jó intézkedéseket tesz a koronavírus-járvány elleni védekezésben, örül, hogy ilyen sűrű menetelés alatt le tudták csökkenteni a sérüléseket, hiszen nagyon hátráltatná a Fradit, ha 1-2 játékos kiesne sérülés miatt.

– Még közel sincs vége az őszi idénynek, hiszen két meccsünk van a BL-ben és bajnokságban is. Ez a fajta tapasztalat, amit szereztünk, az nagyon sokat számít és az is nagyon fontos, hogy öt csere engedélyezett a két versenysorozatban, így el tudjuk osztani a játékperceket. Mindhárom front, beleértve a Magyar Kupát is nagyon fontos számunkra, megpróbáljuk variálni a játékosokat, és ez nagyban segíti a dolgunkat. Nagyon örülök annak, hogy a BL-meccseken 3-4 magyar játékost látunk a kezdőben,

akik nem azért vannak ott, mert magyarok, hanem mert versenyképesek ezen a szinten is, és jól teljesítenek a válogatottban is.

Nagyon örülök, hogy ilyen fejlődést látok és ez büszkeséggel töltheti el a Ferencvárost és Magyarországot is. Nem szeretem latolgatni az esélyeket, de mindenki tudja, hogy a legfontosabb összecsapás a 3. helyért Kijevben lesz – zárta mondandóját Rebrov.

A Ferencváros brazil középpályása, Somália a nyilatkozatában kiemelte, hogy mindig nehéz a Barcelona ellen játszani, ezúttal is a katalán csapat az esélyes.

– Nagyon erős a támadójátékuk, de ha megfelelően támadunk és nem csak a védekezésre helyezzük a hangsúlyt, akkor lehet esélyünk. Minden egyes játékosunk örülne, ha Messi ellen játszhatna, hiszen ő a világ legjobbja, de ha a csapat szempontjait veszem figyelembe, akkor így kicsit több esélyt ad számunkra az, hogy ő nem lesz a pályán. Az első meccsen a Barcelona ellen azért volt nehéz, mert először találkoztunk ezzel a magas szinttel, amit a Bajnokok Ligája képvisel, most már egyre inkább érezzük, mit is vár el tőlünk ez a szint, ebben sokat segített az edzőnk is. A Juventus ellen már ennek fényékben tudtunk játszani, és kicsit egységesebben tudtunk ezáltal fellépni. Nyilván nagyon nehéz a Barcelona ellen játszani, és úgy gondoljuk, alapvetően a Dinamo ellen lesz egyfajta döntő a harmadik helyért, ám ha sikerülne a Barcelona ellen nyerni, az nagy előny lenne – mondta Somália a sajtótájékoztatón.

Eldőlt: Messi mellett két Barca-klasszist sem hoz el Koeman a Fradi elleni BL-meccsre