A lehető legegyértelműbb módon, a pályán elért eredmények és az így kapott pontszámok alapján vezeti 1000 fős edzői világranglistáját a clubworldranking.com.

Amely jelenleg a Barcelonát trenírozó Ernesto Valverdét helyezi az első helyre, megelőzve Diego Simeonét (Atlético Madrid) és egy másik argentint, a Libertadores Kupa-győztes Marcelo Gallardót (River Plate). A TOP 10-ben többek között Massimiliano Allegri (4., Juventus), Jürgen Klopp (6., Liverpool), sőt, a fél éve munkanélküli, legutóbb a Real Madriddal (harmadszor is) BL-t nyert Zinedine Zidane (10.) is ott van.

Ami az NB I-es, illetve magyar vagy magyar kötődésű edzőket illeti, a legmagasabban Szerhij Rebrovot, a Ferencváros ukrán szakvezetőjét jegyzik. A tréner a 110. a világranglistán (kilenc helyet rontva legutóbbi pozícióján), olyan edzők közvetlen társaságában, mint Ralf Rangnick (RB Leipzig – Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata) vagy Antonio Conte (legutóbb Chelsea).

Mögötte a legmagasabban rangsorolt magyar szakvezető, Dárdai Pál következik nem sokkal, a Hertha BSC klubikonja a 130., megelőzve például az angol edzőlegendát, Roy Hodgsont is.

Sousa, Nikolic, Rossi

A Vidi egykori vezetőedzője, a portugál – jelenleg csapat nélküli – Paulo Sousa a 161., a belga Antwerpent irányító Bölöni László a 276., a MOL Vidi FC-vel tavasszal bajnoki címet nyert és az Európa Liga csoportkörét is megjárt szerb Marko Nikolic a 333. A magyar szakemberek közül az említett Dárdain és Bölönin kívül egy edzőt jegyeznek még a világranglistán: a legutóbb a Dinamo Bukarestnél dolgozó Miriuta Vasile az 533. jelenleg.

Az egykoron az MTK kispadján is ült, legnagyobb sikereit másodedzőként elért holland Henk Ten Cate a 412., míg a Ferencváros volt szakvezetője, az ugyancsak holland Ricardo Moniz a 445. A pár évvel ezelőtt a DVSC-nél dolgozó cseh Zdenek Scasny nem sokkal mögötte a 447.,  a Vidivel 2015-ben aranyérmes spanyol Joan Carrillo a 643., míg a június óta magyar szövetségi kapitányként dolgozó, így a listán pontszerzésre esélytelen Marco Rossit a 704. pozícióban jegyzik, közvetlenül megelőzve a fehérváriak volt norvég edzőjét, Henning Berget.

Az újpesti Nebojsa Vignjevic a 899., Rebrovon és Nikolicon kívül a szerb mester képviseli egyedül az OTP Bank Ligát.