Szerhij Rebrov

A Kisvárda elleni kupameccsről

– Az első félidő után is beszéltem a fiúkkal, és a meccs után is átbeszéltük azt, hogy bárki ellen játszunk, az első perctől kezdve koncentrálnunk kell, és összeszedettnek kell lennünk. Ha hazai pályán játszunk, főleg erőt, energiát és potenciált kell mutatnunk mind a támadásban, mind a védekezésben, ezt tegnap nem lehetett látni. Feltehető a kérdés, hogy ez mennyire a játékosok hibája, mennyire a nem megfelelő felkészítésé. Ez minden meccs után felmerül, úgyhogy ezen dolgoznunk kell.

A koncentráció hiányáról

– Ha megvan az első gól, akkor sok játékosnak megváltozik a hozzáállása. Védekezőbb játékra állnak át, kicsit megtörik a magabiztosságuk. Ezért is mondtam nekik, hogy esetleg a második gól megszerzése után lehet ilyen fokozatra átállni, de semmiképpen sem az első gól után. Egygólos vezetésnél úgy kell tovább játszanunk, mintha semmi sem történt volna.

Csonka Andrásról és Isaelről

– Andrisnak nagyon profi a hozzáállása, és úgy gondolom, hogy nagy jövő áll előtte a klubban. Isaelnek mondtam, hogy sztárként tekintenek rá, és sok mindent várnak tőle, de tegnap még nem volt 100 százalékos a teljesítménye. Két hete van itt, előtte volt két hét pihenője, de úgy gondolom, hogy meccsről meccsre fejlődni fog, és ki fogja hozni magából a maximumot.

A sérültekről

– Minden játékost szeretettel visszavárunk, amint olyan állapotba kerülnek. Miha múlt héten nem tudott bekerülni a keretbe, de reméljük, hogy a hétvégére felépül, hiszen kemény két hét áll előttünk. Otigbának az operációja után hosszabb időt vesz igénybe a rehabilitációja, Spirovski térde pedig továbbra sem a legjobb. Folytatja az edzést, de nem a csapattal.

Kubatov Gábor nyilatkozatáról

Hasonló beszélgetések zajlanak a vezetőséggel, a csapattal és a szurkolókkal is. Nem vagyunk mi a Barcelona, veszítünk el meccseket, de a legjobb tudásunk szerint próbálunk meg játszani. A legfontosabb, hogy a játékosok a vezetőséggel, és a szurkolókkal összefogva küzdjenek.

Kubatov kritikája: “Sokkal többet vártam”- a Fradi-elnöknek a pontok száma és a mutatott játék sem elég

Tokmac Nguen

A gyermekkoráról

– Dél-Szudánban, a városunkban háború volt, szörnyű dolgok történtek, ezért átköltöztünk Kenyába, onnan pedig Norvégiába. Kenyában a barátaimmal az utcán játszottunk, így amikor Norvégiába kerültünk, nem ismertem a helyi csapatokat. Amikor kiderült, hogy szeretek focizni, megismertették velem a szabályokat. Talán 7 éves lehettem, amikor először csapatot találtam.

Volt klubjáról

– A Strömgodset volt az én csapatom, ők tudták, hogy min mentem keresztül, 16 éves korom óta ott játszottam, úgyhogy nagyon pozitív hangulatban búcsúztattak.

Az NB I-ről

– Magyarországon sok külföldi játszik, úgyhogy nagyon technikás a helyi labdarúgás. Emellett azt hallottam, hogy a magyar foci évről évre fejlődik. A norvég futball taktikásabb, ott csupán 2-3 technikailag kiemelkedő játékos van, sokkal inkább előtérbe helyezik a taktikát.

A Fradiba igazolásról

Tényleg érdeklődött a Partizan irántam, de amikor az ügynököm felhívott, és beszélt nekem a Fradiról, rögtön tudtam, hogy ide akarok szerződni. A cél az, hogy mi is olyan sikeresek legyünk nemzetközi szinten, mint a Partizan, és szerintem ez teljesülhet is.

Új becenevéről

– Tudom, hogy „Tökmag”-nak becéznek a szurkolók, és azt is tudom, hogy mit jelent. Kedves gesztus, hogy már most becenevet kaptam, de szeretnék inkább a futballal, és a csapattal foglalkozni, a pályán bizonyítani a szurkolóknak.

A mentalitásáról

– Nagyon nyugodt embernek tartom magam, és nem csinálok semmi olyat, ami stresszel járna. A labdarúgást nem tartom stresszes sportnak, a pályán mindig önmagam lehetek, utána pedig hazamegyek és kipihenem magam. Azért sem szeretek idegeskedni, mert az a játékomra is hatást fejt ki.

A posztjáról

A Fradiban természetesen azon a poszton fogok játszani, ahol számítanak rám. Az én személyes kedvencem a 10-es pozíció, a csatár mögött.

A beilleszkedéséről

– Új játékos vagyok, kell egy kis idő, hogy teljesen beilleszkedjek, és jobban megismerjem a körülöttem játszó játékosokat. A kondícióm edzésről edzésre javul, és remélem, hogy hamarosan a kezdőcsapat tagja leszek.

A Puskásról

– Nem láttam a Vidi-Puskást, de az eredménnyel tisztában vagyok, így tudom, hogy egy nagyon nehéz meccs vár ránk. Vezetünk, ezt mindenki el akarja venni tőlünk.

A válogatottról

– Aki a Bajnokok Ligájában, vagy az Európa Ligában játszik, az könnyen bekerül a válogatottba. Ez a célom. Nem azért vagyok itt, mert itt szeretnék élni, hanem azért, mert sikereket szeretnék elérni, és ha jól dolgozunk, ez be is fog következni.

WERNIGG MÁRTON