A Ferencváros csütörtökön este 21 órakor a Ludogorec vendégeként lép pályára az Európa Liga csoportkörének 6. fordulójában. A H-csoportban még továbbjutást érő második pozíció megszerzése szempontjából kulcsfontosságú összecsapás előtt szerdán a Fradi vezetőedzője, Szergej Rebrov és brazil játékosa, Isael ismertette a várakozásait.

A klub és a játékosok számára is nagyon fontos mérkőzés a csütörtöki. Mindkét csapatnak győzni kell, ez biztosan minden pályára lépő futballistát motivál majd – kezdte Isael, aki kérdésre válaszolva hozzátette: szerinte nem hátrány, hogy a két csapat ebben a szezonban többször is találkozott már, ám az előző egymás elleni meccseket el kell felejteni.

A csoportban jelenleg a hétpontos Ludogorec áll jobban, az eddig hat pontot szerző Ferencváros csak győzelem esetén vívhatja ki a továbbjutást. Újságírói kérdésre Rebrov elmondta, nekirontanak az ellenfélnek, vagy inkább kivárásra játszanak.

Nagyon fontos az egyensúly az ilyen mérkőzéseken. Mindkét csapat a továbbjutásért játszik, ezért biztos vagyok benne, hogy egy nagyon karakteres mérkőzést láthatunk majd holnap – idézte Rebrov szavait a fradi.hu.

Végül az ukrán szakember kitért arra is, mi változott a két csapat között az októberi összecsapás óta.

Sok játékosunknak nem volt még tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy milyen heti két meccsen pályára lépni, ennek ellenére is elértük, hogy az utolsó játéknap előtt is van esélyünk továbbjutni, emellett pedig vezetjük a magyar bajnokságot is – jelentette ki, majd reagált arra is, hogy a több nemzetközi tapasztalattal rendelkező, hazai pályán játszó Ludogorec tekinthető-e favoritnak.

A nyári BL-selejtezők előtt is a Ludogorec volt a favorit, de például a Dinamo Zagreb ellen sem mi voltunk az esélyesek, mégis 1-1-es döntetlent játszottunk ellene idegenben. A csütörtöki mérkőzés is 0-0-ról indul. A saját futballunkra kell koncentrálnunk és mindent megtenni azért, hogy elérjük a célunkat. Ehhez győznünk, kell, de ez nem helyez nyomást a játékosok vállára, ellenkezőleg: motiválja őket. A lehetőség adott, küzdenünk kell érte – mondta Rebrov.

– Nem túl jó, hogy eddig egyetlen magyar csapat sem élte túl a csoportkört. De nem szeretnék nyomást helyezni a játékosokra, ennek megfelelően azt mondtam nekik, hogy ezt ne nyomásként éljék meg, hanem motivációként, hogy történelmet írhatnak – idézi Rebrovot az MTI.

A négyesből már csoportelsőként a 32 közé lépett a spanyol Espanyol, a másik továbbjutó helyért küzd meg egymással a magyar és a bolgár bajnok Razgradban csütörtökön, közép-európai idő szerint 21 órától. A Ferencváros csak győzelemmel folytathatja szereplését tavasszal – erre magyar csapat legutóbb 16 éve volt képes, akkor a Debreceni VSC az UEFA Kupa harmadik fordulójáig jutott.

A Ludogorecnél előre isznak a medve bőrére: “Mi vagyunk a jobb csapat” – ez lehet a fő aduászuk