Hétfő délután a Ferencváros megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a Dinamo Zagreb elleni BL-selejtező visszavágója előtt, amelyen Szergej Rebrov vezetőedző és a kenyai származású norvég támadó, Tokmac Nguen osztotta meg gondolatait. Az ukrán tréner elárulta, a stratégiát meg fogják változtatni az előző meccshez képest, hiszen itthon játszanak, és ez más taktikát igényel, az előző napok felkészülése pedig azzal telt, hogy kidolgozzák ezt a modellt.

– Nem nagyon szoktam azzal foglalkozni, ki a favorit: ha megnézzük, a Valletta ellen mi voltunk az esélyesek, ez pedig nagy nyomást helyezett ránk, míg a Ludogorec ellen ők voltak a favoritok, mégis mi jutottunk tovább. Komolyan kell koncentrálnunk a holnapi meccsen és a saját játékunkat kell játszani – mondta Rebrov, majd kitért Davide Lanzafame Honvédhoz történő átigazolására is. –Ez abszolút normális helyzet, a játékosok néha jönnek, néha mennek, de most csakis a holnapi meccsre koncentrálunk.

A szakember kiemelte, a Dinamo Zagreb az eddigi legerősebb ellenfelük a BL-selejtezőben, nagyon erős a támadójátéka, és nagyon jó játékosai vannak, de a fociban nemcsak a támadásokon kell hogy legyen a hangsúly.

– Az első felén vagyunk túl a párharcnak, mindenképpen a továbbjutásra fogunk koncentrálni. Már volt egy olyan szituáció az előző meccsen, amikor az ellenfél szerzett vezetést, de erre jól sikerült reagálnunk, tartottuk a labdát és sikerült egyenlítenünk. Minden egyes szituációra készen kell állnunk és tudnunk kell reagálni. Nagyon tisztelem a Dinamót, de tovább kell jutnunk.

A zágrábi meccs után egy újságíró megkérdezte tőlem, hogyan fog játszani a csapatom hazai pályán, erre én azt mondtam neki, meghívom Budapestre és nézze meg. Ennél hogy mondhatnék részletesebbet?

Nézzék meg a meccset! Számítanunk kell az erős támadójátékra is, arra is, hogy esetleg visszaállnak és a veszélyes kontrákra is – folytatta az ukrán tréner, végül arra is válaszolt, hogy miért halasztották el az első két mérkőzésüket az NB I-ben. – A bajnoki mérkőzéseinket azért halasztottuk el, mert a szövetség erre lehetőséget ad, ha lehet, akkor pedig ezzel élni fogunk, mert a hazai és a nemzetközi porondon is céljaink vannak. Le tudnánk játszani egy héten két mérkőzést, de így a regenerációt jobban meg tudtuk oldani.

A Fradi támadója, Tokmac arra a kérdésre, hogy milyen edzőnek tartja Rebrovot, úgy válaszolt, hogy az egyik legjobb, akivel eddig dolgozott.

– Sokat vár el tőlem, a védekezésből is ki kell vennem a részem, ezen leszek a holnapi mérkőzés során is. Ha továbbjutunk, azzal már én is boldog leszek. Nagyon jó csapat ellen játszunk, de idegenben is megvoltak a gólszerzési lehetőségeink, itthon pedig szeretnénk még támadóbb szellemben futballozni. Mindenki boldog lenne, ha továbbjutnánk – zárta a labdarúgó.