Szerhij Rebrov augusztus végén vette át az irányítást Thomas Doll távozása után a Fradi kispadján, és ez idő alatt sok mindent a zöld-fehéreknél. A Fradi Tv munkatársai a tréner szakmai véleménye mellett szóba került az ukrán szakember karácsonyi szokásai, valamint az is, tervez-e erősítéseket a csapatba.

Izgatottan vágtam bele az itteni munkába. Az első hetek még az ismerkedéssel teltek, de mostanra már elég jó képet kaptam a magyar ligáról. Jó volt a saját bőrömön is megtapasztalni, hogy milyen nagyszerű egyesülethez érkeztem. A Ferencváros sikerekben gazdag történelmével természetesen már érkezésem előtt is tisztában voltam.

Viszont kellemes meglepetésként ért már az első napokban, hogy sokkal jobb körülmények között dolgozhatok, mint Ukrajnában. Aztán a mérkőzéseken a nagyszerű szurkolótáborunk által teremtett hangulatot is megismerhettem. Nagyon örülök, hogy itt dolgozhatok, és nemcsak a csapat fejlődik, hanem én magam is előreléphetek.

Persze tavaly Szaúd-Arábiában dolgoztam, úgyhogy itt már nem igazán érhettek kihívások. Nagyon élvezem a munkát a Ferencvárosnál, a játékosok professzionálisak, céltudatosak, fejlődni akarnak egyénileg és csapatként is – kezdte Szerhij Rebrov a Fradi Tv december 25-i adásában.

Rebrov érkezése óta a mérlege 8 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség és öt pont előnnyel vonult csapatával téli pihenőre, és versenyben vannak még a Magyar Kupában.

Nagyon fontos, hogy többiek a hátunkat nézik, ez azt mutatja, hogy jól végezzük a munkánkat. Viszont az is igaz, hogy ez még csak félmunka, a koncentráció nem veszhet el tavaszra sem. Most az a játékosok feladata, hogy pihenjenek és a családjukkal legyenek. Az egész féléves koncentrált munka nemcsak jól esik, hanem szükséges is ez a feltöltődés, hogy január 8-án ismét teljes erőbedobással folytathassuk a munkát.

Dubaiban találkozott a Kisvárdán futballozó Artem Milevszkij és Szerhij Rebrov

A pihenés mellett szóba került az is, hogyan tölti az ünnepeket a tréner.

A családommal leszek, kicsit pihenünk Dubaiban, kellemes klímában. Aztán az újévet otthon kezdjük el Kijevben. Ott leszek január 8-ig, amikor visszatérek Budapestre.

Pihenés közben sem fogok elfeledkezni a labdarúgásról, hiszen a futballban dolgozó ember agya állandóan a játék körül forog. Biztos eszembe jut majd egy-két dolog, amin javítani lehetne,

de azért a százalékos megoszlás most jóval kedvezőbb lesz a családom számára. Ezt a néhány hetet elsősorban nekik szentelem.

Rebrov elmondta, szeretne olyan csapatot összeállítani, amely nemcsak tavasszal, hanem a nyári nemzetközi meccseken is jó eredményekre lehet képes.

Minden csapatnak szüksége van rendszeresen kisebb vérfrissítésre.

Néhány új játékos kell a keretbe, aki pedig már nem kellően motivált már, attól el kell köszönni. Ez a futball része. Az első helyen állunk, jól játszunk, szerencsére nem kell kapkodva mindent megváltoztatnunk. Mindig lehet olyan futballistát találni, aki tovább erősít az együttesen. Van néhány poszt, ahol mindenképpen szeretnék erősíteni, de egyelőre nem mondok konkrétumokat, mert nem akarom, hogy egyes játékosoknak elvesszen a motivációja.

Az a filozófiám, hogy minden játékosnak meg kell küzdeni a helyéért a kezdőcsapatban. Ehhez pedig valamennyi posztra legalább két játékos kell. Az a futballista, akinek nincs csapaton belüli konkurenciája nem fog fejlődni, vagy legalábbis nem a megfelelő ütemben.

Végezetül a téli felkészülésről is szót ejtett.

A felkészülési hetek kevésbé látványos, de kulcsfontosságú részét képezik a munkánknak. Több időt tölthetek a csapattal, felkészülési mérkőzéseken finomíthatunk a taktikán. A játékosok még jobban elsajátíthatják az elképzelt játékrendszert, több hibát fedezhetünk fel és javíthatunk ki. Az első tavaszi meccsen azonnal erős rivális, a Honvéd vár ránk. Addigra készen kell lenni a finomhangolásnak, és biztos vagyok benne, hogy erős tavaszi idényre leszünk képesek.