Szerhij Rebrov

A meccsről:

– Ahogy korábban említettem, minden meccsen 3 pont a célunk, nem lesz ez másképp most sem. Kielemeztük mind a négy Vidi elleni meccset, és szombaton megpróbálunk olyan mentalitással pályára lépni, hogy le tudjuk győzni őket. A játékosaimnak is mondtam, hogy a futball olyan, mint amit szerdán láthattunk. A Manchester City birtokolta a labdát, de a Tottenham hatékonyabban támadott, így ők jutottak tovább a Bajnokok Ligájában. Számomra a legfontosabb, hogy értsék a fiúk, hogy mit várok tőlük, és ennek tudatában lépjenek pályára a Vidi ellen. Nem a kupában játszunk most, egy hosszú bajnokság áll mögöttük, és 8 pont az előnyünk.

Hazai pályán fogunk játszani, a saját szurkolóink előtt, úgyhogy a Vidinek kell jobban aggódnia. Ha megnézzük a statisztikákat, a 8 pontos előnyünk tudatában megállapítható, hogy nem ez lesz számunkra a legnagyobb tétmérkőzés az idényben.

A saját futballunkat kell megmutatnunk a szurkolóinknak. Fontos az, hogy a mi játékunkra koncentráljunk, és ne arra, hogy milyen ellenfél ellen lépünk pályára.

A Vidi hétközi kupameccséről:

Nem hiszem, hogy három nap után gondot okozna bajnokit játszani. Korábban a két nap különbséget NEHEZMÉNYEZTEM, három napnak már elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a játékosok kipihenjék magukat, és felkészüljenek a mérkőzésre.

A Vidi harciasságáról:

– Nemcsak az elmúlt időben, korábban is sok sárgát kapott a Vidi, mert elég agresszíven játszanak. Bizonyos játékvezetők ezt nem kedvelik, és lapokkal próbálják megfogni a mérkőzést. Nem tudnám megmondani, hogy helyes, vagy nem ez az agresszív harcmodor, ez az ő játékstílusuk.

A csapatok formájáról:

Számít ez bármit is? Szerintem nem. A meccs fogja megmutatni, hogy ki milyen állapotban van. Ami számít, az a 8 pont előnyünk, illetve az, hogy itthon leszünk, így nyomás nélkül, a saját játékunkat játszva léphetünk pályára.

Tokmac és Isael teljesítményéről:

– Minden játékosnak alkalmazkodnia kell, és ehhez időre van szükségük. Valakinek ez gyorsabban megy, valakinek kevésbé. Mindketten kisebb kihagyás után érkeztek hozzánk, nem könnyű így felvenni a lépést, de mindketten nagyon jó úton haladnak.

A fiatalok beépítéséről:

– Jelenleg nem ez a legfontosabb feladatunk. Szeretem, ha a csapatomban minden poszton konkurencia van, így nem garantálhatok játékpercet a fiataljainknak. Nem mondhatom azt bizonyos játékosoknak, hogy biztos helyük van a kezdőben, ezt ki kell érdemelniük.

A Soroksárról:

– Néztem a Honvéd elleni kupameccsüket a TV-ben. Nagyon jól játszottak, többet érdemeltek volna egy vereségnél. Első osztályú csapat otthonában játszottak, de mivel játszottunk már felkészülési mérkőzést Soroksáron, elárulhatom: a Honvédnek nagyon nehéz dolga lesz idegenben. Figyelemmel kísérem a Soroksár szereplését, vannak ott kölcsönjátékosaink, és ők a fiókcsapatunk. Ha lehetőségünk lesz rá, a válogatott szünetekben a továbbiakban is szeretnénk ellenük játszani felkészülési mérkőzéseket.

Elképzelhetőnek tartom, hogy a nyáron el is hozunk tőlük néhány játékost, a kölcsönadott csatárunk, Kundrák például nagyon jól teljesít náluk (37 meccs, 12 gól, 4 gólpassz – szerk.)

Az idény végén le fogunk ülni a Sori kiemelkedő futballistáival, és döntést fogunk hozni a jövőjükről.

Fradi-Vidi: Rebrov és Dibusz is szurkolókat toboroz – minden hír az aranyrangadóról itt!

Dibusz Dénes

A meccsről:

– Egyértelműen az a célunk, hogy begyűjtsük a 3 pontot, attól függetlenül, hogy ki éppen az ellenfél. Ebben az idényben még nem tudtuk megverni a Vidit. Volt olyan meccs, amikor nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit szerettünk volna, főleg az őszi mérkőzéseken. A két kupameccs más volt, a másodikon nagyon jól kezdtünk, de a kiállításom miatt nem tudtuk végigvinni azt, amit elterveztünk. A visszavágón már inkább az látszott, hogy tudjuk, hogy mit kell ellenük játszanunk. Felkészültünk most is, és a célunk az, hogy megmutassuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat.

A csapatok formájáról:

– Mindkét csapat jó formában van, ennek ismeretében biztos, hogy színvonalas mérkőzés lesz a szombati. Azt, hogy az előjelek kinek kedveznek, nagyon nehéz megmondani. A hazai pálya előnye mellettünk szól: olyan hangulatban fogunk pályára lépni, amiben nem lehet más végkimenetele a mérkőzésnek, csak Fradi-győzelem.

A Vidi taktikájáról:

– A Vidi főleg arra épít, hogy a szélső védőik érnek fel beadó-pozícióba, nincsenek klasszikus szélső középpályásaik. Van néhány csapat, amelyek a Vidihez hasonló rendszerben fociznak, így nemcsak ellenük kell ezt a feladatot megoldani. Szerintem képesek vagyunk jól reagálni az ő megoldásaikra, ismerjük az erényeiket, és tisztában vagyunk azzal, hogy milyen játékot várhatunk tőlük a hétvégén.

A Fradi-nevelésekről: A Vidi-játékosok közül Huszti volt az egyetlen, aki a Fradi színeiben be tudott mutatkozni az NB I-ben, Futács és Kovácsik is fiatalon külföldre került, ebből messzemenő következtetéseket nem vonnék le.

Az viszont biztos, hogy kevés fiatal kopogtatott az elmúlt években a felnőtt csapatunk ajtaján, és az utánpótlás-bajnokságokban is visszafogottabb a korosztályaink szereplése.

Én látom a törekvést, de ez egy elég összetett kérdés. Ma már jó néhány akadémia működik Magyarországon, mindegyik más feltételeket tud kínálni a fiataloknak. Mi egy kicsit más stratégia mentén dolgozunk. A szakmai stáb próbál lehetőséget biztosítani az arra érdemeseknek, de az ő feladatuk, hogy éljenek ezzel, és megalapozzák a hosszú távú bizalmat.

A saját teljesítményéről:

– Nem lehetek elégedetlen. Amikor szükség volt rám, a csapat segítségére tudtam lenni, ezt az is mutatja, hogy viszonylag kevés kapott góllal hoztuk le az idényt. Sokkal összeszedettebben, és tudatosabban védekezünk, jobban megy a területek lezárása. Végső következtetést azonban inkább a bajnokság lezárását követően szeretnék levonni.

A Gróf-pletykákról:

– A klub érdeke az, hogy minél erősebb keretet tudjon összerakni a következő szezonra. Ha egy ilyen szintű kapusnak lejár a szerződése, akkor az egy kiváló lehetőség a megszerzésére. Ha (Gróf) Dávid csatlakozik hozzánk, az új versenyhelyzetet teremt, de az én célom továbbra is az, hogy a legjobb tudásom szerint tegyem a dolgomat.

Korábbi válogatott kerettagról van szó, akivel már dolgozhattam együtt. Ha a Fradihoz jönne, akkor itt is tudnánk segíteni egymást, és a versenyhelyzet jobb teljesítményre ösztönözhetne minket.

WERNIGG MÁRTON