Szergej Rebrov, az emírségekbeli Al Ain ukrán vezetőedzője egy nyilatkozatában elmondta, miért hagyta el – emlékezetes körülmények között – a Ferencvárost az előző idény végén, harmadik magyar bajnoki címét követően.

Nem bántam meg, hogy eljöttem a Ferencvárostól. Edzők vagyunk és ahol munkát kapunk, ott dolgozunk. Fogalmam sem volt akkor arról, hogy ilyen helyzet alakul majd ki a csapatnál.

Hogy mi történt? Én ott akartam maradni dolgozni, a munkaadóm viszont azt mondta, hogy “sajnálja, de ő már nem akarja, hogy maradjak”. Tiszta lelkiismerettel mentem el, hiszen mindent megtettem ezért a csapatért, és kész lettem volna tovább dolgozni, de a csapat vezetősége másként döntött. Hiába mondanak bármit, hogy én akartam így, én nem hoztam semmiféle ilyen döntést.

Kész voltam a szerződésemet a végéig elvinni, de a klubnál másként határoztak. De nem bánom, hogy eljöttem. Igen, akkor bosszantó volt, de az edzői munka során nem tudhatod, mi vár rád legközelebb, még ha van is eredményed – mondta Rebrov az ukrán Bombardir Youtube-csatornának adott interjúban.

Rebrov nem sokkal magyarországi távozását követően az Al Aint is elhagyta volna, hogy ukrán kapitány lehessen, de végül arról a lehetőségről lemaradt. A tréner után Peter Stöger lett a Fradi vezetőedzője, de az osztrák edzőt decemberben menesztették. A zöld-fehérek új szakvezetője nemrég az orosz Sztanyiszlav Csercseszov lett.

NB I: A Fradi egyik legjobbját a magyar légiós csapata szemelte ki magának – így áll az ügye