Szergej Rebrov, az FTC ukrán vezetőedzője az M4 Sporton sugárzott Fradi TV-nek beszélt az Európa Liga-csoportkörbe jutás legfontosabb lépéseiről és tanulságairól.

Az EL-főtáblára jutásról

Az Európa Liga-csoportkörbe jutás számomra egyértelműen azt jelenti, hogy jó úton járunk. Persze azt nem mondom, hogy mindenre készen állunk és minden csapatot legyőzünk majd Európában. Lépésről lépésre kell haladnunk, hiszen a hibák benne vannak a munkában, ez természetes a labdarúgásban. A Suduva elleni visszavágó viszont megmutatta, hogy képesek vagyunk felállni a hibáink után. Hálás vagyok, hogy a játékosok mindenben együttműködnek. Meccsről meccsre jobbak vagyunk, nekem pedig a fejlődés az, ami leginkább számít.

A nyár kihívásairól

A csapatom a nyáron számos változásson ment keresztül, így a legnagyobb kihívás az volt, hogy a selejtezőkre minél előbb harcra kész legyen az együttes. Minden játékosnak az az első dolga, hogy megfelelően beépüljön a csapatba, profi szemléletű labdarúgók érkeztek a nyáron a Ferencvároshoz. Mindenki keményen vágott bele a munkába, de ahhoz, hogy minden összecsiszolódjon, időre van szükség. Örülök annak, hogy mindenre megoldást találtunk, és négy párharc után elmondhatjuk, hogy elértük a célunkat.

A csoportmeccsekről

– Talán most egy kicsit kifújhatjuk magunkat, hiszen egy hosszú menetelésen vagyunk túl. Először fordult elő velem, hogy négy selejtezőkörben is játszania kellett a csapatomnak, ezt nehezítették a magas elvárások a csapattal szemben.

Minden játékoson nagy a nyomás, nekem pedig az a feladatom, hogy segítsek nekik. Hatalmas potenciál van egyéni és csapatszinten is ezekben a játékosokban.

Minden találkozót egy ünnepként kell megélni.

Biztos, hogy renegeteg szurkoló lesz kint a meccseinken, mi pedig minden egyes pontért harcolni fogunk. Itt már nem lehet gyenge ellenfelekkel találkozni, minden találkozónk más miatt lesz érdekes. Nagyszerű, hogy az európai futball Budapestre is figyelni fog.

Fradi: Hetekre eltiltotta az MLSZ a Diósgyőr ellen sérülést okozó Isaelt