Mint ismeretes, a múlt héten vált hivatalossá, hogy a most véget ért szezonban a Ferencvárosnál kölcsönben játszó ukrán válogatott szélső, Ivan Petrjak július elsejétől a friss kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes MOL Vidi FC-nél (júliustól MOL Fehérvár FC) folytatja a pályafutását.

A nagy vihart kavart átigazolásról először beszélt picit hosszabban Petrjak – érintőlegesen nyilatkozott csak korábban -, miután megérkezett Ukrajnába, hogy megkezdje a felkészülést a Szerbia és a Luxemburg elleni Eb-selejtezőkre társaival. A 25 éves játékos így nyilatkozott arról, mi történt vele, miután kiderült, hogy az FTC legnagyobb bajnoki riválisához szerződik a Sahtar Donyeck együttesétől.

Nagyon nehéz volt ez a másfél hónap, ami a klubváltásomról szólt. Végig éreztem a szurkolók negativitását. A fiam születése lendített át a stresszes időszakon – egyszerűen kitöröltem minden rosszat a fejemből. A válogatottba már csak pozitív érzéseket hozva érkeztem, meg akarom mutatni, hogy hasznára lehetek a csapatnak. Amikor nem edzhettem, magamtól készültem, úgyhogy várom már, hogy elkezdhessem a közös munkát a válogatottnál – tette hozzá Petrjak.