A nyáron Hollandiából a Ferencvároshoz igazoló korábbi magyar utánpótlás-válogatott védő, Otigba Kenneth az elmúlt időszakban sérülések miatt kénytelen volt kihagyni az FTC mérkőzéseit, de az Újpest elleni derbin egy félidő erejéig visszatérhetett, és úgy érzi, kezdi visszanyerni formáját.

Az elmúlt hetekben még nem tudtam olyan edzésmunkát végezni, hogy kondicionálisan 100%-osnak érezzem magam, de már elég közel járok hozzá. Jól jött ki, hogy az Újpest ellen egy félidőt tudtam játszani, ez így pont elég ahhoz, hogy formába lendüljek – mondta Otigba a fradi.hu-nak, majd arra is kitért, hogy az első, lilák elleni rangadóján futballozhatott vasárnap.

Jól éreztem magam a derbin. Szeretem, mikor úgy lépünk pályára, hogy nagy nyomás van mindkét csapaton. Ilyenkor érezni lehet, hogy forr a levegő, ez pedig nagyon jó helyzet. Nem tudtunk nyerni, de szerintem pozitív dolog, hogy csapatként harcoltunk. Magunkhoz képest a játékban van még mit javulnunk, de a hétközi meccs és a sok sérülés ellenére megszorongattuk az Újpestet. Büszke vagyok a többiekre.

A Fradi vasárnap, 18.00-kor a jelenleg egyedüli csapatként 100 százalékos, listavezető Mezőkövesdet fogadja a Groupama Arénában, a bajnokság 3. fordulójában.

Kezd összeállni a csapat, és ha még jobban összeszokunk, valamint mindenki visszatér, nagyon erős Ferencváros lehetünk. Hiába játszunk más felállásban, gyorsan megy az, hogy hozzászokjak a társakhoz. A rotálásban az edző is jól végzi a dolgát. A tréner döntése, hogy a Mezőkövesd ellen hogyan küldi pályára a csapatot. Hazai pályán játszunk a harmadik fordulóban, nyernünk kell. Az első perctől kezdve győztes felfogásban kell hajtanunk, és akkor jó eredményt érhetünk el – tette hozzá Otigba.

13 éve nem voltak ilyen kevesen az Újpest-Fradin – videók